Sunday, November 30, 2014

London Kota Kebudayaan Dunia

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Hello..helo London ! Nak apa,semuanya ada di London. Nak fesyen,nak berniaga,nak hiburan, nak kesihatan dan nak belajar...semuanya ada di London. Kota London kota kebudayaan dunia yang tersohor serantau alam. Kalau dulu sesiapa yang dapat belajar di London memang bangga sekeluarga. Bukan senang nak ke London,bukan senang juga nak berjalan dan jejak kaki ke London. Terima kasih encik suami kerana bawa isteri mu ke kota metropolitan dunia ini. Lokasi kami seterusnya kami nak naik bas ke France, Paris.

www.ceritaku.my

Jangan lupa lihat ALBUM INI. Saya akan kemas-kini gambar pengembaraan kami dari masa ke masa. Selamat mencuci mata,insyaallah kalian mesti puas hati lihat album kami.Assalamualaikum.

Saturday, November 29, 2014

Jalan-jalan kota London

www.ceritaku.my

Hello orang London,asslamualaikum kawan Malaysia. Suhu semasa 10 hingga 16 C. Masa berjalan rasa macam tahan sejuk. Tapi ingat, kekalkan pakaian panas anda ianya memang sejuk.

www.ceritaku.my

Kami hanya tak berkesempatan naik bas ini. Mungkin disebabkan laluan lokasi jelajah kami bukan dalam jajahan takluk pergerakan bas ini. Sampai London tak sah kalau tak ambil gambar bas ini. 

www.ceritaku.my

Singgah sebentar di Pejabat Pelancongan ini,sukanya dapat berbual dengan pekerja pejabat ini. Berasal dari Negeri Sembilan (bangga orang Negeri),berbangsa serani. Paling menariknya dah hampir 30 kakak ini menetap dan berkahwin dengan warga tempatan. Hebatnya hidup di negara asing. Sungguh seronok mendengar dan kami berkongsi kisah hidupnya.

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

3 gambar di atas semuanya saya ambil berhedapan pejabat pelancongan Malaysia London. Wajib datang sini. Kalau tidak,terasa kosong trip London kalian.

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Selesai di sana kami naik bas dan mula kembali berjalan. Maaf lah tidak tahu nama lokasi ini. Harap rakan yang tahu boleh bantu saya. Berani tak saya berdiri tengah jalan ambil gambar. Sangat berani,sebab tiada kenderaan. Okey,saya tinggalkan kalian di jalan ini..nanti balik sendiri tau. Saya pergi dulu,assalamualaikum

Friday, November 28, 2014

Kota London kota lama yang penuh cerita sejarah

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Saya tak mahu cerita banyak,kerana nak belanja kalian dengan beberapa gambar menarik di Kota London. Kalian pun dah sedia maklum saya dan suami naik pengangkutan awam,selebihnya kami berjalan dan berjalan hingga letih. Saya kagum dengan kota metropolitan ini kerana masih mengekalkan bangunan BIG BEN. Nak seronok boleh main LONDON EYE. Nak tengok lebih kenalah like PAGE CERITAKU. Assalamualaikum.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...