Menara Jam Tuaran

Assalamualaikum ,salam rehat sambil singgah santai membaca artikel ringan ini. Terima kasih kerana masih setia bersama akak,teruskan membac...

Assalamualaikum ,salam rehat sambil singgah santai membaca artikel ringan ini. Terima kasih kerana masih setia bersama akak,teruskan membaca harap kalian tidak jemu dan terus sokong penulisan akak.

Akak teruskan cerita,mengenai landmark berwajah baru di Tuaran. Lihat bawah .


www.ceritaku.my
Menara jam Tuaran


Cantik...maaf tak terambil pula gambar sebelum berwajah baru. 100% berbeza dan cantik. Nasib saja akak tak buat-buat berlakon macam pelancong dan bergambar tepi jam . Mesti ramai yang ambil gambar akak pula.

Menara jam Tuaran :


Hari ini akak rajin sikit,jadi akak kongsi gambar menara jam Tuaran yang akak ambil dari Sini.


http://tuarantv.blogspot.com/2012/08/kelahiran-semula-menara-jam-tuaran.html


Kalau nak lihat  yang cantik ,wajah baru menara jam Tuaran boleh TERJAH SINI. Beza memang ketara. Tahun baru dengan wajah baru yang ceria dan ada identiti tersendiri,inilah  uniknya.
Seterusnya kamu boleh lihat FB yang memaparkan GAMBAR MENARA JAM TUARAN ,ketara juga perbezaan gambar menara ini mengikut peredaran semasa.
Berikut merupakan petikan artikal yang akak ambil dari BLOG INI.
"Menara jam merupakan satu binaan yang amat popular di bina di Malaysia untuk di jadikan sebagai satu mercu tanda atau bangunan peringatan. Hampir setiap bandar besar di Malaysia mempunyai menara jam mereka sendiri. Senibina dan rekabentuknya begitu menarik dan pelbagai dan biasanya di letakkan di tengah-tengah bandar sama ada di bulatan jalan, di tengah jalan utama dan di padang atau dataran yang menjadi pusat tumpuan orang ramai.Kepelbagaian rekabentuk yang menarik seperti senibina Timur Tengah, India, Cina, Tradisional Melayu, Moden dan Kolonial menunjukkan betapa uniknya variasi masyarakat di Malaysia. Berikut beberapa lagi menara jam yang terdapat di Malaysia. Kenali dan nikmati keunikan dan keindahan senibinanya."


Lihat dalam blog tersebut ada terselit gambar Menara Jam Tuaran. Sejarah tetap kekal sejarah.


Selesai untuk artikel ringkas,mengenai sejarah menara jam Tuaran. Nanti akak cerita kisah lain pula. Hingga berjumpa lagi.

Gambar terkini lihat di CERITAKU UNTUK MU.

You Might Also Like

2 rajin tulis

  1. kaknil tak pernah lagi sampai ke menara ini.

    ReplyDelete
  2. Inshaallah,suatu hari nanti kaknil pasti sampai di Menara jam ini.

    ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi menulis komen positif