Sabindo Hotel

Sabindo Hotel - Ranau Assalamualaikum...salam jelajah malam-malam ke Ranau. Dek kerana kepuasan duduk menonton saja di rumah,akhirnya ...

www.ceritaku.my
Sabindo Hotel - Ranau

Assalamualaikum...salam jelajah malam-malam ke Ranau. Dek kerana kepuasan duduk menonton saja di rumah,akhirnya kami keluar berjalan. Tiada apa-apa perancangan awal yang kami nak ke mana dan apa nak buat? Bawa saja kereta akhirnya ,kami sampai di Ranau. Malam. Jadi penginapan yang biasa kami menginap itu tiada beberapa kemudahan dan kami dinasihatkan menginap di Sabindo Hotel.

www.ceritaku.my

Harga rm89/malam. Dengan kemudahan penghawa dingin dan televisyen. Bilik air didalam.. Memang kecil sikit bilik ini dan tiada tingkap. Itu tak mengapa. Yang penting ini dah cukup selesa dan boleh saja tidur hingga pagi,tiada gangguan. Kopi segera turut dibekalkan boleh masak air jika nak minum kopi panas. 

                                                   www.ceritaku.my


Katilnya saiz queen, boleh lah untuk kami berdua. Bukannya tidur buas pun. Bahagian luar Hotel ini disediakan cafe. Boleh lah santai di kerusi cafe sambil melihat pelanggan Supermarket Sabindo di ground floor. Kalau lapar boleh saja jalan turun membeli di kiosk supermarket Sabindo dan kedai makan di seberang jalan saja.


Rumusan

Sebenarnya hotel ini terlekat di atas Supermarket Sabindo,Ranau. Jalan menghala ke Pusat Sukan Ranau. Merupakan hotel budget tetapi memenuhi citarasa akak yang tidak cerewet. Bersih dan sering didiami oleh pelancong. Malah,hebatnya ianya tersenarai dalam pilihan pelancong eropah. Adanya kemudahan cafe dan wifi di sini faktor utama daya tarikan  pelancong asing.


Lain kali akak nak bermalam lagi sini. Tapi selalunya penuh untuk bilik ini. Sesiapa yang nak menginap sini khususnya bilik yang berharga rm89 kena booking awal.Itu saja...kisah hotel murah di Ranau. Jumpa lagi.

You Might Also Like

2 rajin tulis

Terima kasih,kerana sudi menulis komen positif