Rehat semalaman di Pak Bara,Thailand

www.ceritaku.my

Entry wordless semalam,pasti ramai yang terliur. Terima kasih kepada semua yang komen entry WORDLESS yang pertama saya paparkan semalam. Kita teruskan pula kisah perjalanan bermotorsikal kami berdua,lokasi bermalam@rehat kami ialah ke Pak Bara. Dari Padang Besar,Perlis ke Pak Bara,Satun ini hanya 1-1 1/2 jam saja.Target awal kami nak kenal mana letaknya Pak Bara ini,di samping nak berehat dari kepenatan bekerja. Sampai di Pak Bara pun dah petang...boleh lihat suasana dingin petang dengan tiupan angin laut dibasahi pula oleh titisan hujan petang.Romantik bukan....sejuk dan basah kami sampai di Pak Bara.

www.ceritaku.my

Ini pula lokasi penghujung jalan pantai di Pak Bara.Sunyi bukan...maklumlah tak ada orang hujan masa ni...tapi renyai-renyai saja...kami masih main air hujan. Dah alang-alang basah,baik terus basah sebelum check-in bilik. OOoooo...bilik nak intai bilik yang berkenan di hati. Tak mahal sewa bilik sini,sekitar rm50 duit Malaysia.

www.ceritaku.my

Percaya tak? Kena percaya,di Pak Bara penggunaan Bahasa Melayu ada di papan tanda . Ini buktinya.


www.ceritaku.my

Deretan kedai pun lengang saja...dah petang ramai penghuni masuk bilik. Kami saja belum jumpa bilik yang berkenan di hati...Ada tak sesiapa nak tolong cari bilik untuk kami..Jom! kita cari bilik...dah nak senja ni.Tak baik senja-senja tak balik,nanti mak marah.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

11 comments:

  1. Pasar malam kat Pak Bara best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan Hasmizal...kami tak sempat,waktu ke sana hujan pula...tak ada nampak pasar malamnya. Mungkin akan datang nak ulang ride lagi kot...

      Delete
    2. Kalau tak salah.. pasar malam hari ahad malam isnin...

      Delete
  2. macam bandar koboi jer..sunyi sepi

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam je...mat saleh ramai sini...maknanya lokasi pemandangan sini cantik kalau ramai mat saleh.

      Delete
  3. best ke Pak Bara ni kak mah? kalau setakat sejam jer, balik kampung nanti boleh terjah, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best,,,sesuai untuk melihat pemandangan senja yang indah dan lari seketika merehatkan minda dari kesibukan kotaraya.

      Delete
  4. memang best dok berlipat dalam selimut time hujan macam ni
    kalau ada ubi kayu bakar, lagi la tambah bestnya
    hehe

    ReplyDelete
  5. angin kuat tu ,,,hepy new year yer

    ReplyDelete
  6. eh..yelah..ada bahasa melayu kat signboard tu..wah..

    ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen