Bersiap sedia dengan SINH CAFE trip,Ho Chi Minh

Nasib baik pandai baca tulisan ni....iyalah masa kat sekolah dulu ada lah belajar nak cakap orang puteh ni....jadi baca pun boleh lah sikit,setakat yes,no,orait....lepas lah untuk hidup kat Vietnam ni. Depa pun bukan mahir cakap mat saleh,hanya depa berani bertutur bahasa ni. Salah memang salah tutur kata,itu no hal lah janji customer faham,itu lagi penting. Time ni tengah dok menunggu bas,sesiapa lambat kena tinggal. Depa memang on time. Itu boleh puji!

Lambat pula basnya...jalan lah dulu. Kami ke taman berhampiran,kalau nak tahu kami turun pagi jam 6.45 am masa kami amik gambar ni. Memang lah dah terang-benderang. 4.30am dah subuh,ini orang Vietnam dok sibuk buat senamrobik dan perasmian Hari Hijau Bumi kalau tak salah lah. Trip jauh hari ni,pakai selipar aje.


Tengok tu...muka boring tunggu bas,time ni orang tak datang lagi. Dah bas pun jam 8.00am. Sengaja turun awal takut terlepas sambil tu kami memang nak amik angin sebelum bertolak,iyalah perjalanan hari ni jauh makan masa yang lama pula sehari suntuk...Dah tak sabar nak rasa naik bas Vietnam ni. Nampak basnya baru,risau juga sebab menurut maklumat yang kami perolehi baru tak semestinya ada aircond,naya tak ada aircond. kalau ada pun depa pasang kejab aje, lepas tu tutup nak jimat minyak kalau orang komen cakap aje aircond rosak. Habis cerita...! Kalau banyak sangat komen depa selamba aje halau customer turun dari bas,tak ke haru dihalau turun dari bas...ini kisah benar! Pengalaman saya dalam perjalanan. Tapi bukan saya yang dihalau,orang lain lah!

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

1 comment:

  1. Pergi ke pasar china tak, apa barang yg sesuai utk d beri cenderahati kepada mak n ayah

    ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen