Petrosains , KLCC - Family trip

Selamat pagi,assalamualaikum sahabat pembaca sekalian. Jom...kita jalan-jalan sekitar Kuala Lumpur. KLCC  merupakan mercu tanda kema...

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my


Selamat pagi,assalamualaikum sahabat pembaca sekalian. Jom...kita jalan-jalan sekitar Kuala Lumpur. KLCC merupakan mercu tanda kemajuan negara kita Malaysia. Percayalah! tanya saja orang kampung kalau datang KL,nak ke mana. Laju dan pantas jawapan mereka ...KLCC. Lokasi strategik di tengah pusat kesibukan bandaraya Kuala Lumpur. Sekeliling bangunannya boleh saja berjalan kaki ke Suria KLCC, Avenue K, G Tower dan banyak lagi. Tapak seluas 100 ekar didirikan menara berkembar yang tertinggi di dunia serta dikenali serata dunia. Ada pula taman dan surau yang sememangnya dibuka kepada orang ramai.


www.ceritaku.my

Kali ini seluruh ahli keluarga terdekat saya datang ke KL. Jom! kenal KLCC dan Petrosains. Seronoklah kanak-kanak ribena bila ke sini. Pengalaman baru di tengah kepesatan kotaraya. Kami terus terjah ke aras 4 kaunter tiket,Petrosains.
  • Tiket warga emas 56 tahun ke atas rm 8 (my)
  • Dewasa 18-55 tahun rm 15 (my)
  • Belia 13-17 tahun rm 10 (my)
  • Kanak-kanak 3-12 tahun rm 5
  • Kanak-kanak bawah 2 tahun FREE
  • Pakej keluarga pula rm 30 bagi 2 dewasa dan 2 kanak-kanak (my)

  • Harga di atas merupakan harga bagi warganegara...bagi bukan warganegara agak berbeza kadar bayarannya.

Jangan lupa terjah lokasi Petrosains di Miri , Sarawak.  www.ceritaku.my

Seronok sungguh anak-anak saudara merasa pengalaman baru di sini.

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Belajar bukan setakat di rumah,di luar rumah pun anak-anak belajar. Boleh lah rancang hujung minggu datang ke sini,bagi yang dekat. Yang tinggal jauh pula kalian boleh letakkan lokasi ini sebagai salah satu lokasi wajib datang ketika musim cuti sekolah kelak.

www.ceritaku.my

Seronok Amanda bermain dengan belon.

www.ceritaku.my

Kali ini mama, ummi semua rehat. Anak-anak bebas meneroka dunia baru di Petrosains. Lupa pula nak maklumkan waktu operasi Petrosains ini. Ianya dibuka seawal jam 9.30 pagi hingga jam 5.30 petang. Hari Jumaat bermula jam 1.30 hingga 5.30 petang. Hanya ketika cuti umum dilanjutkan masanya jam 6.30 petang. Perlu diingat....walaupun habis jam 5.30 petang untuk masuk ke sini check in terakhir kalian ialah jam 4.00 petang. Lewat tak boleh masuk tau!Sebarang berita terkini sila layari laman sesawang Petrosains.

You Might Also Like

0 rajin tulis

Terima kasih,kerana sudi menulis komen positif