Batu Caves Murugan Temple

Assalamualaikum,salam ronda petang-petang. Inilah jadinya bila tidak tahu nak ke mana. Kami ambil keputusan bawa si kecil ke Batu Caves ...

www.ceritaku.my

Assalamualaikum,salam ronda petang-petang. Inilah jadinya bila tidak tahu nak ke mana. Kami ambil keputusan bawa si kecil ke Batu Caves Murugan Temple. Siapa tak kenal lokasi gah serata alam. Malah bila tiba musim perayaan seperti Thaipusam atau Depavalli...seluruh lokasi berdekatan sesak dek kenderaan para penganut agama ini.

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Sebanyak 272 anak tangga yang perlu dijejak untuk sampai ke atas. Malangnya si kecil tak berdaya nak ke atas,gayat. Kami yang berusia ini apatah lagi,semput wei. Hebat penangan Batu Caves ini kawan pembaca boleh baca di SINI.

www.ceritaku.my

Kalau dulu cukup gagah untuk melangkah naik ke atas sekarang cukuplah sampai setakat 50 anak tangga saja. Jangan risau,tiada bayaran masuk dikenakan. Nak ke sini sangat mudah jika menggunakan pengangkutan awam terutamanya komuter. Dari KL Sentral anda terus saja ambil/menaiki komuter ke hentian terakhir Batu Caves. Turun saja hentian tersebut,boleh jalan kaki saja,kerana ianya bersebelahan dengan hentian terakhir stesen komuter Batu Caves. Sangat mudah. Bolehlah duduk seberapa lama di sini. Apa yang menarik....? Ada kedai menjual peralatan sembahyang,kedai pakaian yang berkaitan dan ada juga kedai makanan dan minuman. Kalau nak jalan kaki pun boleh ke Giant Batu Caves,sangat dekat. Yang lain-lain kawan-kawan kenalah terjah sini....saya sekadar memberi sedikit maklumat maklumlah rumah kami dekat saja dengan lokasi ini.


Maklumat lain bolehlah baca di SINI.

You Might Also Like

0 rajin tulis

Terima kasih,kerana sudi menulis komen positif