Pantai Teluk Kemang

Hello....asslamualaikum orang Nogori! Apa khabar? Kami singgah di Pantai Teluk Kemang . Siapa tak kenal pantai ini,ianya amat popular d...

www.ceritaku.my

Hello....asslamualaikum orang Nogori! Apa khabar? Kami singgah di Pantai Teluk Kemang. Siapa tak kenal pantai ini,ianya amat popular di Port Dickson. Lokasinya terletak 10km selatan bandar Port Dickson. Sangat ramai pengunjung bila hujung minggu dan cuti umum.


www.ceritaku.my

Pantainya sejauh 1.8km,dilengkapi dengan pelbagai kemudahan awam seperti tandas,surau dan pelbagai gerai jualan. Pendek kata,panjang cerita nak seronok bolehlah bawa sekeluarga riadah di sini. Tak rugi berkelah di sini,boleh mandi-manda,nak jet ski, nak pelampung semuanya boleh disewa. Anda boleh seronok,boleh bermesra dengan ahli keluarga dan boleh dapat kawan baru di sini.


www.ceritaku.my

Dari maklumat bacaan semasa saya,terdapat lebih kurang 20-30 ribu seminggu yang mengunjungi pantai. Angka ini belum termasuk ketika cuti umum dan cuti sekolah. Inilah bukti menunjukkan betapa popularnya pantai ini. (Teringat pula zaman kolej,saya dan sekumpulan rakan kolej outdoor di sini----takut woi!tak pandai berenang kena pula berkayak).

You Might Also Like

0 rajin tulis

Terima kasih,kerana sudi menulis komen positif