Tagal Sungai Moroli, Kampung Luanti

Assalamualaikum,salam dibawah bayu. Jelajah keluarga kami kali ini terus menuju ke Kampung Luanti. Apa ada di sana? Kami nak main ikan ke...


Assalamualaikum,salam dibawah bayu. Jelajah keluarga kami kali ini terus menuju ke Kampung Luanti. Apa ada di sana? Kami nak main ikan kelah...jinak,sihat dan besar ikannya. Kalau yang baru nak ke Sabah boleh cari Kampung Luanti di PETA.


www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my
Internet

Kampung ini merupakan perkampungan baru (info dari perbualan saya dengan penduduk setempat) dah semakin maju kampung ini berbanding dengan kali pertama kami suami-isteri menjejakkan kaki bermain kelah di sini.


www.ceritaku.my
Internet

Terletak sejauh 131km dari Bandar Kota Kinabalu. Agak jauh tetapi bagi yang berminat ingin bermain ikan kelah inilah lokasi yang kalian wajib singgah. Kalau rakan pembaca nak tengok gambar mandi bersama kelah boleh klik sana -----> MANDI DENGAN IKAN KELAH. Nak masuk sini sememangnya dikenakan bayaran tidaklah mahal sangat,kerana berbaloi dengan pengalaman baru yang kita perolehi.
Kategori bayaran ke sini :
  • Dalam Ranau (tempatan/local) dewasa - rm3, kanak-kanak rm1
  • Luar Ranau (tempatan/local) dewasa - rm5, kanak-kanak rm2
  • International (dewasa dan kanak-kanak ) rm 10
Bagi yang sudah rancang ke Sabah,jangan lupa singgah KAMPUNG LUANTI. Jarak masa lebih kurang 2 jam 40 minit dari Kota Kinabalu ke sini, kalian boleh bermain dengan ikan kelah. Sekian....kita jumpa lagi.

You Might Also Like

0 rajin tulis

Terima kasih,kerana sudi menulis komen positif