Jelajah alam

Seronok jika kita berjalan ke tempat asing/negara orang ini dan kita jelajah alam semulajadi yang ada di persekitarannya. Wow! best....l...

www.ceritaku.my

Seronok jika kita berjalan ke tempat asing/negara orang ini dan kita jelajah alam semulajadi yang ada di persekitarannya. Wow! best....lokasi asing pengalaman baru cara jelajah alam juga mesti berlainan dengan cara kita menjelajah negara kita.

www.ceritaku.my
www.ceritaku.my


Asal ada saja lokasi pelancongan/wisata pasti kami akan berhenti singgah melihat lokasi tersebut. Rugi,kalau tidak singgah bukan senang kami nak dapat peluang sebegini. Malahan ketika ride ini berlaku,ada ketikanya badan terasa juga letih macam tak mahu ride nak saja  tinggal sini ..cari alasan nak tinggal lama di sini ..best lokasi ini,cuacanya nyaman udaranya bersih...pencemaran udara ?? Ada atau tidak di sini? Ada juga sebab berlaku pembakaran secara terbuka juga tetapi terkawal....hanya tidak sempat saya ambil gambarnya. Sesiapa yang melalui lokasi ini mesti singgah..walau pun sebentar.Abang Mat berbual dengan beberapa penduduk/pekerja lokasi ini,apa lagi Rey Nold menjadi cameraman saya dan Ayu.....Posinglah dulu,ini asyik gambar orang lain saja sesekali teringin juga nak letak gambar sendiri...jangan marah,nanti cepat kedut..hihiii..

You Might Also Like

9 rajin tulis

 1. frommetoyou...
  Iya dah tukar ini lokasi baru ride kami.

  ReplyDelete
 2. Jelajah alam naik motor besar memang best

  ReplyDelete
 3. Wahh kak... adventure tul life.. seronok nengoknyer,,

  ReplyDelete
 4. KiD...ride ni disember tahun lepas 2010, bukan bulan puasa.terimakasih di atas komen anda.

  ReplyDelete
 5. jelajah lg dibulan puasa...selamat berpuasa

  ReplyDelete
 6. ada gambar sawah la
  teringat pula kenangan waktu kecil tangkap ikan sawah
  memang best sangat

  ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi menulis komen positif