Kuala Perlis,Perlis

www.ceritaku.my

Trip Penang dah selsai.Kami amat jarang ke utara tanahair ni. Maklumlah terasa jauh sangat nak ke utara sana. Kali ini memang nak sangat menuju ke Perlis. Kami nak kenal Kuala Perlis yang tersohor sebagai laluan utama ke Pulang Langkawi.Di samping itu,yang paling utama nak mencuba laluan border Padang Besar yang tersohor juga sebagai laluan ke Thailand.

www.ceritaku.my

Pembaca pun dah tengok gambar atas kami berhenti,minum...kasi power perut yang dah berbunyi lagu rock.

www.ceritaku.my

Nampak tak papan tanda depan tu! Yes...akhirnya kami sampai juga di Perlis Indera Kayangan.

www.ceritaku.my

Ada muzium kayangan di Perlis ni. Kami tak sempat nak pergi muzium...mungkin lain kali kami ke sana.

www.ceritaku.my

Sampai Perlis jangan lupa ladang tebunya yang besar ini. Ingat tebu mesti ingat gula,tapi KURANGKAN MANIS DALAM MAKANAN.

www.ceritaku.my

Bukti kami sampai sini.

www.ceritaku.my

Hanya sempat ambil gambar saja.

www.ceritaku.my

Kami masih sempat merayau di sekitar kedai ni...khabarnya ada laksa sedap.

www.ceritaku.my

Berdekatan dengan lokasi ini kami menjumpai kedai Laksa kak Su yang tersohor di sini.Kalau nak tengok papan tanda kedainya tengoklah di Laksa Kak Su.Tak sempat nak ambil gambarnya,saya kebetulan demam tak ada mood nak ambil gambar.

www.ceritaku.my

Gambar laksa di kedai Kak Su. Bagi peminat laksa,anda bolehlah mencuba...kedainya di sekitar Bandar Kuala Perlis senang dijumpai. Nak tahu rasanya,kenalah datang cuba di sini dulu.Permisi...semua..mak pesan kalau makan jangan bercakap!
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home