Borobudur

Assalamualaikum. Salam jelajah budaya dari kami di Pulau Jawa. Akhirnya Borobudur kami jejak hingga puncak. Awal pagi lagi kami  sudah ...

www.ceritaku.my

Assalamualaikum. Salam jelajah budaya dari kami di Pulau Jawa. Akhirnya Borobudur kami jejak hingga puncak. Awal pagi lagi kami  sudah check out dari hotel di Jalan Malioboro menuju ke Jawa Tengahari ini. Untuk pengetahuan anda Borobudur terletak di Kabupaten Magelang, Jawa Tengah. Jaraknya dari bandar Jogjakarta@Yogyakarta ke lokasi ini lebih kurang 100 km. Untung bertolak awal pagi tak berebut nak naik puncak Borobudur. Lebih menyenangkan pergerakan kami bermotorsikal dibantu oleh penunggang motorsikal juga. Kenapa berlaku? Masalah papan tanda ke Candi Borobudur hanya wujudnya dipertengahan jalan saja, bila dah menghampiri lokasi Candi Borobudur papan tanda sudah tidak kelihatan. Alhamdulillah, bantuan penunggang motorsikal itu amat dihargai. 


www.ceritaku.my

Bayaran masuk ke Candi Borobudur 240 ribu rupiah. Agak mahal tapi berbaloi melawat lokasi sejarah dunia yang terbina sejak 700-850 masihi. Dari atas puncak Candi Borobudur kita boleh melihat pemandangan cantik sekitar candi. Alhamdulillah selesai jejak kaki di candi, bagi yang berminat nak lihat gambar lain boleh lah layari halaman fb Ceritaku untuk mu...selamat tinggal kami nak ke lokasi seterusnya.


www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

You Might Also Like

2 rajin tulis

Terima kasih,kerana sudi menulis komen positif