Nisa Restaurant

www.ceritaku.my

Ramai yang nak tahu lokasi makanan HALAL di Hanoi.Inilah Nisa Restaurant lokasi sarapan,makan tengahari atau makan malam di Hanoi.Ditubuhkan pada tahun 2001 oleh Ben Taat seorang rakyat Malaysia yang berkahwin dengan gadis tempatan di sini. Restauran ini merupakan kedai makan  HALAL yang pertama di tengah Bandar Hanoi.Untuk pengetahuan pembaca sekalian kami hanya sempat menjamu selera sebanyak 2 kali saja di Nisa Restaurant,maklumlah kami macam orang badwi yang asyik bergerak ke sana sini..hihiii..

www.ceritaku.my

Ini menu sarapan pagi di Nisa Restaurant. Sedap...ini mee Vietnam.

www.ceritaku.my

Kalau yang ingin kepedasan lebih sila ambil cili jeruk yang disediakan oleh pemilik kedai makan ini.

www.ceritaku.my

Ini pula sosnya,tak cukup pedas lagi tambahlah cili padi yang dihiris tu...lepas  tu meleleh mata kepedasan.

www.ceritaku.my

Maaf ya...,puan nak makan mee tak boleh kongsi nanti tak cukup pula. Jemput makan semua kawan-kawan.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

11 comments:

  1. byk tak tempat makan halal kt sana?

    ReplyDelete
  2. Ada beberapa lokasi kedai makan yang kami perolehi dr Kedutaan...hanya di Nisa Restaurant saja 100% HALAL.Ada juga kedai makan lain yang menyajikan makanan HALAL dan tidak HALAL ..pilihan di tangan kita.

    ReplyDelete
  3. mei apa tuh Ka ? Seperti kwetiau meinya bila di Jakarta.

    Sukses selalu
    Salam Wisata

    ReplyDelete
  4. macam best jer mee sup vietnam tuh, kalau ada rezeki ke sana, bolelah dijadikan tips :)

    ReplyDelete
  5. ummh ummh ummh meleleh air liurq aku tengok kak mah makan... mohon cili tu jan byk2 sgt nanti tersedak kak mah ye.. ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  6. ada juga ye pilihan makanan halal di sini. satu lagi banyak produk pakaian muslim dari vietnam ada di msia..telekong vietnam pun ada..

    ReplyDelete
  7. nmpk sedap..kl satu hari nati berpeluang ke sn blh singgah ke restoran tue..

    ReplyDelete
  8. thank you for your comment

    Nisa Restaurant
    32 - Hang Tre Street - Hoan Kiem - Hanoi
    www.halalfoodinhanoi.com

    ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen