Trans-Borneo - Sabah - Day 1

Dah pun sampai di Bandar Baru Penampang,motor baru aje dipanaskan enjinnya setelah 2 minggu belayar dengan AST Logistik.Berbual mesra dengan staf AST Logistik kejab,banyak soalan yang dia orang tanya ialah itu lebih baik kerana ingin tahu dan mendapat ilmu dengan bertanya.

En.Zaki Misnon pengurus AST LOGISTIK MALAYSIA TIMUR...terima kasih.Bincang kejab mengenai penghantaran motor di Kuching,Sarawak. Motor dah dapat,lama dah tak naik dan panaskan motor ni...jom ikut saya round tengok bandar Kota Kinabalu.


Dah tengok gambar diatas suasana jalan dan bangunan di sekitar KK. Kita ke pantai nak?
View sekitar Tanjung Aru...





STOP.....lapar lah banyak tempat dah round ni....Jom kita singgah kedai makan ,lapar perut.



Dah pilih lokasi kedai....apa nak makan ni??


Pelayan dah datang,wah!buah-buahan pun segar.Nampak best dan menarik ni...Menu??
Nasi goreng SEAFOOD.....Best. Alamak nak tercekik lak, cepat minum air AVOCADO dan ABC Speacial....Apa macam ada gelora dalam perut?? Perut saya dah clear,ALHAMDULILLAH.

Dah kenyang round lagi,melihat Sabah dah 2 tahun tak datang sini.



Baru hari pertama disini saya meronda sekitar bandar KK,shopping?? Kena pendamkan hasrat itu jauh lagi perjalanan kami,ada lagi 15 hari perlu ditempuhi untuk menghabiskan RIDE ini. Saya bermalam di bandar KK,esok dah start RIDE.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home