Sedapnya makan

Bersyukur kami kerana akhir berjaya mendapatkan bilik penginapan di tepi pantai seperti yang dihajatkan,kebetulan pula panas. Kami mi...


Bersyukur kami kerana akhir berjaya mendapatkan bilik penginapan di tepi pantai seperti yang dihajatkan,kebetulan pula panas. Kami minum jus mangga....sedap sebiji buah mangga untuk segelas jus ini...memang lah pekat siap kena tambah air kosong/air mati (dah lama tak guna perkataan air mati).


Perut pun berbunyi siren kecemasan kami order 1 pinggan ini....tak ingatlah apa nama dalam bahasa siamnya.Tapi sedap sungguh,1 pinggan boleh makan 2 orang memang banyak,berbaloi lah kami bayar...Makan sambil menikmati alam Koh Lanta di tepi pantai memang best...hanya kepanasan cuaca alam saja yang sedikit mengganggu.Harapkan ada tiupan angin sepoi-sepoi bahasa yang mendamaikan suasana.

You Might Also Like

6 rajin tulis

 1. jus mangga tu wat terliur la!

  ReplyDelete
 2. pekat gile jus mangga... nmpk sdap

  ReplyDelete
 3. makanan gapo tu long? ada kacang...ingat somtam td.

  ReplyDelete
 4. Salam Cikgu,

  Hmmm cam meehoon goreng yg banyak sayur dan daging, mesti nak cuba masak! Thanx for sharing cikgu!

  ReplyDelete
 5. Jus mangganya memang pekat kena tambah air...untuk segelas ini mereka kisar 1 biji mangga,pekat sangat. Ini bukan somtam,bukan juga bihun goreng tetapi soohon yang digoreng dengan pelbagai campuran enak.Memang menyelerakan.

  ReplyDelete
 6. kerabu sohun kot..hehehe.. tapi memang sedap..

  ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi menulis komen positif