Melawat Muzium Tuol Sleng

Nak masuk sini,kami berdua dikenakan bayaran USD2 atau 16,000 tapi duit Cambodia lah. Seronok dapat melihat tinggalan sejarah Rejim Khmer ...

www.ceritaku.my

Nak masuk sini,kami berdua dikenakan bayaran USD2 atau 16,000 tapi duit Cambodia lah. Seronok dapat melihat tinggalan sejarah Rejim Khmer Rouge,sedih kerana tindakan yang amat kejam terhadap rakyat jelatanya.


www.ceritaku.my
Setiap pesalah sebelum menerima hukuman akan diambil gambarnya sebagai rekod atau bukti.

www.ceritaku.my
Rakyat akan diseksa untuk mengaku kesalahan,yang kadang-kala kesalahan yang tidak pernah mereka lakukan. Mereka diseksa dengan pelbagai cara termasuk dengan cara kejutan elektrik seperti gambar diatas.
www.ceritaku.my
Ini juga gambar pesalah yang diseksa dengan kejutan elektrik. Bangunan ini mempunyai 3 aras yang menempatkan para pesalah ketika zaman Rejim Khmer Rouge. Saya sempat menulis sedikit catatan didalam buku pelawatnya,nak tahu apa yang saya tulis? Anda perlu datang ke sini untuk membaca catatan saya...

www.ceritaku.my
Cuba anda zoom gambar ini,baca dengan penuh perasaan. Anda pasti dapat menyelami dan merasai kekejaman yang telah berlaku pada zaman Pol Pet ini.Pertama kali saya membacanya,saya berasa amat sedih dan dapat merasa terseksa jika saya hidup dan berada di sini ketika kekejaman ini berlaku.
You Might Also Like

0 rajin tulis

Terima kasih,kerana sudi menulis komen positif