Bulan melawat Kiulu 2017

Assalamualaikum,salam jelajah dari kami. Kali ini akak nak cerita kisah Bulan melawat Kiulu. Yang berlangsung pada bulan April yang lep...


Assalamualaikum,salam jelajah dari kami. Kali ini akak nak cerita kisah Bulan melawat Kiulu. Yang berlangsung pada bulan April yang lepas. Kiulu terletak di daerah Tamparuli yang jaraknya lebih kurang 42km dari Kota Kinabalu.
Untuk pengetahuan pembaca setiap minggu setiap daerah di Sabah ini ada pelbagai aktiviti yang dilakukan yang melibatkan masyarakat setempat dan ianya berfungsi sebagai daya tarik pelancong untuk datang beramai-ramai melancong ke Sabah.Kalau pembaca nak tahu, di Kiulu lokasi yang terkenal dengan aktiviti "water rafting". Kalau nak basah dengan air sungai,boleh lah datang sini. Aktiviti water rafting ini amat digemari oleh pelancong dari Korea, China dan Taiwan.

Berbalik dengan kisah bulan melawat Kiulu,ini merupakan kali pertama diadakan di sini. Untungnya akak dapat melihat pelbagai hasil tradisi termasuk masakan tradisional,pakaian dan peralatan muzik. Memang meriah,dan ada juga dipertandingkan masakan dikalangan warga asal.

Jangan punya jalan ...jangan lupa naik jambatan gantung disini. Goyang memang bergoyang,kalau gayat harap jangan teruskan kelak terseksa diri dengan emosi sendiri.Oklah dah tak larat nak taip panjang-panjang. Akak kongsi beberapa link untuk pembaca yang nak tahu mengenai water rafting, Water Rafting 1, Water Rafting 2, dan Water Rafting 3 harap ianya dapat membantu kalian membuat tempahan awal. dan jang lupa ada musim air pasang yang sangat BEST untuk aktiviti ini,kalau airnya tenang tak seronok juga.Bye,hingga kita jumpa lagi.

You Might Also Like

0 rajin tulis

Terima kasih,kerana sudi menulis komen positif