Langanan Riverside ,Kampung Poring, Ranau

Salam jelajah dunia,salam kembara...assalamualaikum semua! Jom sihat...jom jalan jelajah bumi bersama kami. Kali ini akak nak bawa kalian j...

Salam jelajah dunia,salam kembara...assalamualaikum semua! Jom sihat...jom jalan jelajah bumi bersama kami. Kali ini akak nak bawa kalian jalan kaki ke lokasi yang tersohor. Malangnya ketika kami ke sini bulan Mac/2016 kami tidak tahu pula lokasi ini memang terkenal dikalangan peminat tegar "campsite". Lokasinya hanya bersebelahan dengan Poring Hotspring.
Cara untuk sampai ke lokasi :boleh dengan kenderaan tetapi masih memerlukan tenaga diri dan kuat kaki untuk menapak ke lokasi.
Kalau ada 4WD kalian boleh sampai terus ke lokasi,kenderaan biasa kancil atau myVi tidak sesuai menerjah lokasi ini. Sayangilah kenderaan anda,pilih yang sesuai untuk ke lokasi begini.
Kami pula dengan semangat waja menggunakan sepenuhnya kudrat kaki menapak ke lokasi.


ceritaku.my


Info awal yang kami dapat dari penduduk bahawa lokasi ini tidaklah jauh,jadi kami ambil keputusan berjalan saja sambil menikmati pemandangan.

ceritaku.my


Ini merupakan lokasi untuk "campsite" juga yang kami temui dipangkal jalan.

ceritaku.my

Perjalanan kami memakan masa 30 minit sambil main-main dengan anjing yang membuat cubaan gurauan mengejar kami. Jangan risau itu anjing penjaga kebun penduduk,ia tidak gigit kalau kalian tidak masuk tanah jajahannya.Tetapi ingat!jangan cuba bergurau berlebihan,kebarangkalian untuk digigit akak tidak jamin kalian selamat.

ceritaku.my

Memang cantik , ala-ala macam cerita "rambo"dalam televisyen.Ini pula dewan atau lokasi berkumpul. Maaf ,kami tidak masuk ke dalam. Puas kami melaung hello....hello macam cerita "mat saleh" tetapi tiada jawapan. Jadi kami hanya ambil gambar luas saja.

ceritaku.my

Ini pula bahagian belakang dewan. Ada ikan. Sayangnya kami tidak bertemu dengan pemiliknya.

ceritaku.my

Akhirnya kami pulang...tanpa menemui pemiliknya. Kami pasti pemiliknya ada di dalam hutan berhampiran dan mungkin tidak mendengar panggilan kami. Tak mengapa jika ada kesempatan lain kami akan datang lagi. Maklumat lokasi kami lihat ada di ruang kenyataaan di dewan,tetapi kami tidak masuk lokasi itu.

Mungkin ada dikalangan pembaca yang pernah menginap disini,bolehlah berkongsi info dengan kakak.


Sekian ...kita jumpa lagi.

You Might Also Like

1 rajin tulis

Terima kasih,kerana sudi menulis komen positif