Slovenia Selamat tinggal

Assalamualaikum,salam jelajah eropah dari kami. Kami tak berlama di Slovenia ini. Untuk pengetahuan pembaca Ljubljana ini merupakan bandar ...

Assalamualaikum,salam jelajah eropah dari kami. Kami tak berlama di Slovenia ini. Untuk pengetahuan pembaca Ljubljana ini merupakan bandar yang beriklim oceanic atau kata mudah fahamnya ialah subtropika lembap. Best sejuk, nyaman pada pagi hari rujuk gambar yang saya sertakan di bawah.


www.ceritaku.my

Untuk perjalanan yang seterusnya kami menggunakan keretapi. Lebih murah dan menjimatkan. Nak tahu dan kalau nak lihat gambar pergerakan kami kenalah tunggu entry akan datang. Tahukah anda Ljubljana ini merupakan ibu kota eropah yang paling basah. Apa tidaknya dengan iklim subtropika. Dan yang paling penting bandar ini sangat terkenal kerana kabus. Patutlah ketika di Slovenia ini kami tak rasa panas.Berkabus.


www.ceritaku.my

Bangunan di sini banyak dipengaruhi dengan gaya Venice / Baroque. Dekatkan jarak antara negeri tersebut,itu lah faktor yang saling mempengaruhi.


www.ceritaku.my

Kami naik tren menuju ke Zagreb. Harga tiket euro 16.40.


www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Dari Hotel Celica sesudah sarapan kami berjalan kaki selama 15 minit ke stesen keretapi. Kaki kena kuat, nak berjalan dan badan perlu bertenaga nak memikul beg. Terima kasih Abe Mat yang memikul beg saya.

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Hanya 2 jam saja dari Slovenia ke Zagreb. Best juga rasa naik keretapi di Slovenia. Bye. Kita jumpa di Zagreb.You Might Also Like

0 rajin tulis

Terima kasih,kerana sudi menulis komen positif