Masjid Cina Kelantan @ Masjid Beijing

Mari kita lihat apa yang ada di persekitaran Masjid Cina aka Masjid Beijing ini. Ooooo...waktu atau masa,jam menunjukkan waktu lokasi...

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Mari kita lihat apa yang ada di persekitaran Masjid Cina aka Masjid Beijing ini. Ooooo...waktu atau masa,jam menunjukkan waktu lokasi tertentu.Saya suka ini,kerana kita sebagai manusia sememang asyik berkejar dengan masa untuk melakukan pelbagai aktiviti harian.Satu paparan kreatif kerana pelawat atau pelancong dapat mengetahui waktu lokasi yang dilawati. Malah ada juga disidai jubah labuh untuk disarung ke tubuh bagi pelawat yang bukan islam. Bagus ..juga sebagai satu cara menghormati lokasi ibadat bagi pelancong bukan islam.

www.ceritaku.my

Ooooo...inilah pelancong kecil yang saya bawa. Inilah laluan utama menuju ke dewan solat.Jom! kita lihat persekitaran masjid.

www.ceritaku.my

Ini pula ruang bilik atau dewan yang boleh dilihat dari laluan utama.Rasanya ruang ini juga boleh digunakan sebagai ruang rehat atau untuk bersolat kerana tempatnya bersih.Walau pun terdedah tidak beratap tetapi kalau pengunjung ramai,mungkin untuk bersolat pun boleh digunakan.Kalau saya lelaki...saya akan gunakan ruang ini untuk bersolat.

You Might Also Like

5 rajin tulis

 1. Seksi hihii...dan tak sangka pula nak masuk masjid.

  ReplyDelete
 2. waah, Unik senibinanya yang terbina dari seni bina cina, nice2, takde kesempatan tengok live lagi ni

  ReplyDelete
 3. cantik jgk design masjidnya...
  comel2 pelancong kecil tue..hee

  ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi menulis komen positif