Makam Raja Melewar

Mesti ramai tertanya-tanya Lubuk Cina letaknya di mana? Lokasi Lubuk Cina merupakan sempadan antara Melaka dan Negeri Sembilan,pastinya ...

www.ceritaku.my

Mesti ramai tertanya-tanya Lubuk Cina letaknya di mana? Lokasi Lubuk Cina merupakan sempadan antara Melaka dan Negeri Sembilan,pastinya ia terletak di Melaka. Senang cerita umpama Besut di Terengganu yang bersempadan dengan Kelantan tetapi Besut terletak dalam Terengganu.Lokasi pertemuan kami ialah di Negeri Sembilan.Biasalah bila dah awal sampai mulalah nak mencari beberapa lokasi tarikan pelancongan lantas ternampak pula papan tanda Makam Raja Melewar. Pembaca sedia maklum bahawa Negeri Sembilan ini amat kaya dengan adat perpatihnya.

www.ceritaku.my

Akhirnya sampai juga di Makam Raja Melewar ini.Terletak di daerah Rembau,kalau yang berminat nak mengetahui lagi sila baca dalam blog Awangsulung. Oh...ya! bagi pembaca baru pasti nak tahu dan melihat uniknya reka bentuk Istana Pagar Ruyung ini. Kalian boleh baca dan lihat dalam paparan Lubang Jepang ini.Kami mencari sejarah hingga ke Pulau Sumatera.

www.ceritaku.my

Sebenarnya ramai juga kawan-kawan yang telah sampai di sini,jadi pembaca boleh baca lebih lanjut dalam blog UjangKutik, Suprizal (pun ke sana menaiki motorsikal). Selesai melawat,kami nak ke lokasi lain pun..nak ikut tak?

You Might Also Like

5 rajin tulis

 1. aktifnye akk ni..ade je aktiviti ke sana sini..heeee

  ReplyDelete
 2. Terima kasih kerana datang ke daerah saya.

  Mungkin juga 'kak mah' (saya lebih berusia) telah juga sampai ke Pantai Penarik, Setiu. Saya ada pengalaman menunggu tuntung di sungai Penarik.

  ReplyDelete
 3. mengembara mncari pnglman n ilmu .. wow , best ....

  ReplyDelete
 4. xpernah dengar tempat ni.. padahal macam pernah lalu je.. :)

  ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi menulis komen positif