Three Pagoda Pass ,Sangklaburi Thailand Part 2

www.ceritaku.my

Alhamdulillah,sampai ke destinasi pertama. Nak menginap/bermalam di sini.Saya tinggalkan para pembaca dengan beberapa keping gambar keretapi Thai yang sempat saya ambil buat tatapan  anda.

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Ini babak .... amat menggerunkan,kalau terlepas ! bayangkan berat motor ini hampir 200kg. Lihat dan kira berapa orang yang menurunkan motor ER6N ini? Apa yang penting kerjasama,akhir berjaya diturunkan motor ini.Terima kasih kepada yang membantu.

www.ceritaku.my

Bagi yang pernah sampai sini pasti dah kenal,cam dan ingat lokasinya. River Kwai.....lokasi pelancongan yang menjadi tumpuan pelancong asing ke negara Thailand.

www.ceritaku.my

Aktiviti jual-beli tetap berlaku di Jambatan River Kwai ini.

www.ceritaku.my

Ramai pelancong asing yang mesti dan menjadikan lokasi ini sebagai sasaran kunjungan bila berada di Thailand.

www.ceritaku.my

Jangan risau...jika kalian kehausan atau lapar,aktiviti jual-beli makanan ada di lokasi berdekatan.

www.ceritaku.my

Ini pula deretan bilik yang saya tempah malam ini.Oleh kerana masih awal lagi,saya fikir adalah lebih baik menjelajah sekitar lokasi berdekatan sebelum malam menjelang.

www.ceritaku.my

Sebelum bergerak keluar....simpan beg dalam bilik terlebih dahulu.

www.ceritaku.my

Cantik lokasi penginapan ini.

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my
www.ceritaku.my

Tinggalan sejarah lampau yang menjadi tarikan pelancong ke Thailand.

www.ceritaku.my

Ok...bagi yang baru membaca kisah ini saya ingin maklumkan bahawa saya bermotorsikal hingga ke Kanchaburi.

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Di Malaysia sekarang (2013) pun dah ada motorsikal ini.

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my
Jelajah sekitar Kachanaburi waktu petang.
www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Ini.... pagoda di Kanchanaburi.Apa yang menarik sangat di sini? Ramai yang tertanya-tanya..bila sampai di sini jangan lepaskan peluang melawat Memorial Perang Dunia ke 2 (Kanchanaburi War Cemetery)....lihat gambar sebelum ini.

www.ceritaku.my

Salah satu pagoda yang terdapat di sini.

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Pemandangan menarik semasa dalam perjalanan ke Three Pagoda Pass,Sangklaburi yang bersempadan dengan Mynmar.

www.ceritaku.my

Three Pagoda Pass.

www.ceritaku.my

Penduduk tempatan Mnymar bersama anaknya menjual makanan.

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Duit-duit....ini matawang negara apa? Sila teka....
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

15 comments:

  1. wah.. bestnya.. motor naik keretapi..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya...masukkan dalam gerabak barangan...

      Delete
  2. Indahnya pemandangan...
    Adventure naik moto, tapi saya tak brani.
    Tu duit myanmar eh? Pelik beno tulisannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya betul matawang myanmar...lain negara lain rupanya.

      Delete
  3. Salam Ramadhan, puasa2 pun menjelajah juga? macamana agaknya, mesti letih kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ramadhan...ini trip ride yang tahun lepas,kami di Tanah Melayu sekarang.

      Delete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. Bestnya dapat pergi jalan-jalan ke sana.. Teringin juga nak pergi akalu ada masa nanti... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inshaallah pasti dapat ke sana dengan izinNya.

      Delete
  6. nanti kasih besar gambar tu..size X- large.. baru cantik di tengok....bestnya negara thailand..aweks kat sana cantik kan!

    ReplyDelete
  7. Sronoknya dpt gi jalan2 saner. Wan tak penah smp lagi ni. Cantik2 gak tmpt dia kan...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok dan memang cantik tempatnya.

      Delete
  8. waaah best jenjalannn. bawak moto besarr tuu :D

    ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen