Trans-Borneo Day 8 - Shopping di Tawau

www.ceritaku.m Kalau sesiapa yang minat dengan barangan kraftangan atau berhajat nak membeli cenderahati pada kawan-kawan bolehlah membeli-belah di sini.

www.ceritaku.m Pilih saja mana yang berkenan di hati,sedia untuk dibawa pulang.Hati-hati agar bagasinya tidak melebihi timbangan.

www.ceritaku.m Sekadar memilih sarung buat kenang-kenangan.

www.ceritaku.m Buat main lagi .....kami sekadar membeli sarung saja,maklumlah perjalanan kami masih jauh lagi.
Kami shopping di kedai yang berhampiran PASAR TANJUNG.
Sedikit info mengenai PASAR TANJUNG TAWAU...
1.Anggaran kos pembinaan RM17 juta.
2.Disiapkan tahun 1999.
3.Bangunan pasar yang terbesar di Malaysia.
4.2 tingkat.
5.Terdapat 6 ribu gerai didalamnya.
6.Ada kemudahan surau dan tandas.
7.Dalam Pasar ini terbahagi 3 kategori: pasar kering,pasar basah dan gerai makanan.
8.Terdapat banyak jualan amplang,terubuk masin dan pelbagai ikan masin yang lain.
9.Lokasinya di Bandar Tawau,terdapat pasar ikan di belakangnya dan pelbagai kedai jualan di sekitarnya.
10.Tempat larangan PENCURI,berani...! cubalah mencuri






Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

16 comments:

  1. salam maal hijrah..
    x tau bila nak smpai ke sini..insyaAllah next year kot!

    ReplyDelete
  2. salam maal hijrah~~

    wa~~best nyer...

    ReplyDelete
  3. wah menarik..byk tue barang kraft...

    salam maal hijrah akak sayang..semoga sihat ye..berapa hb akak nak pergi ride ke indonesia pulak??

    ReplyDelete
  4. salam maal hijrah sis..wah..best2!hihi

    ReplyDelete
  5. best gila shopping kat situ.. wow!! hahaha

    ReplyDelete
  6. oreng meneng tu ape die cik kak..

    ReplyDelete
  7. wahhh...

    shopping time...

    suka suka....

    ;)

    ReplyDelete
  8. Salam Maal Hijrah Puan.

    Huhu. Terubuk masin..! Kegemaran saya tu. Makan sekor dalam satus-satu masa pun takpe. :p

    ReplyDelete
  9. xde can lg melawat sabah. klu ade, mmg wajib pergi sane :)

    ReplyDelete
  10. wahhh...best kan sabah... rindu nk p sn lg...

    ReplyDelete
  11. Kain batik kot yg agak menarik..

    ReplyDelete
  12. besarnyer.. sampai 6000 kedai.. murah tak brg sane?

    ReplyDelete
  13. akak ade buat n3 autopublish kan akak??insyaAllah cik tom akan jenguk..hehe...

    take care n enjoy ye :)

    ReplyDelete
  14. rindu la pulak nak balik tawau,,,,rindu sesangat

    ReplyDelete

  15. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk meberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen