Oceanus Lighting Festival

Assalamualaikum,salam dari negeri “Bawah Bayu”. Hujung tahun nak berjalan kena lihat lokasi sebab akak penuh dengan undangan ke majlis mak...


Assalamualaikum,salam dari negeri “Bawah Bayu”. Hujung tahun nak berjalan kena lihat lokasi sebab akak penuh dengan undangan ke majlis makan malam atau undangan perkahwinan,semuanya sesi ternak lemak.


Okay ,sekarang akak nak cerita perihal pesta lampu yang heboh di Bandar Kota Kinabalu. Lokasi di Oceanus Fantasy Lighting.

Nanti detail kamu rujuk link dibawah :

Lokasi : Depan Oceanus Waterfront

Bayaran rm 5 saja ,bagi akak ianya berbaloi dengan bayaran kerana lampunya LED yang direka dengan pelbagai kreativiti yang cantik dan sangat menarik untuk difotokan sebagai kenangan.

Lihat gambar bawah.

ceritaku.my

ceritaku.my


Gambar lain kamu boleh lihat dalam album (klik SINI).

Kesimpulannya: acara ini kalau tidak silap akak ianya kali pertama dilakukan di Sabah. Sangat menarik jika ianya kekal dijadikan sebagai acara tahunan kerana ianya boleh menjanakan pendapatan peniaga kiosk yang turut terlibat di sini.

Tambahan pula lokasinya yang betul-betul ditengah Bandar Kota Kinabalu sangat strategik untuk dijadikan tarikan pelancong asing.

Lupa nak maklum,ada rumah hantu juga.

Tidak ketinggalan acara kereta permainan bagi kanak-kanak.


Kalau ada yang melawat Sabah ,boleh lah masukkan lokasi ini sebagai memenuhi malam kalian sambil berjalan di persisiran laut.

Sekian,hingga bertemu lagi.
You Might Also Like

0 rajin tulis

Terima kasih,kerana sudi menulis komen positif