Africa Ride 2013 - Tentatif

Objektif
1.Meneroka budaya dan sejarah negara yang dilawati.
2.Promosi Malaysia di peringkat global.
3.Membuktikan rakyat Malaysia juga boleh bersaing dengan bangsa lain.
Masa
November, Disember dan Januari 2013.
Route
1.Peringkat 1- Benua Afrika
A. Afrika Selatan
B. Botswana
C.Zimbabwe
D.Zambia
E. Malawi
F.Tanzania
G.Kenya
H.Ethiophia
I. Somaliland
- menyeberang Laut Merah ke Yemen.
2. Peringkat 2- Benua Timur Tengah.
A. Yemen
B. Oman
C. United Arab Emeriah ( UAE )
- menyeberang Selat Hormuz ke Iran
3.Peringkat 3- Benua Asia
A.Iran
B.Pakistan
C.India
D.Nepal
E.Thailand
F.Malaysia
3 benua,18 negara dan 25,000 kilometer.



Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

6 comments:

  1. Semoga segalanya dipermudahkan Allah Taala buat Kak Mah dan Abe Mat......

    ReplyDelete
  2. Satu perjalanan besar dan hebat ni. mudahan semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan. kalau dapat update terkini pun nanti memang menarik ni.

    ReplyDelete
  3. InsyAllah kami akan update terkini.

    ReplyDelete
  4. Moga berjaya espcially di benua afrika.. pengalaman saya sampai separuh je (tanzania).. nak teruskan tak tahan..

    But sekarang rasa nya dah ok kot ..insyallah moga semua nya selamat.. malaysia boleh..!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih tuan, mungkin saya akan contact nanti bila saya perlukan maklumat.Terimaksih kerana sudi membantu.

      Delete

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen