Overnight at Banda Aceh Day 1

www.ceritaku.my

Penginapan kami dikondisikan di Hotel Diana. Penat perjalanan kami walaupun baru hari pertama tetapi perjalanan memakan masa selama 12 jam,kalau kira jarak hanya 604km. Tapi anda perlu sedia maklum jalan di sini amat ketara bezanya dengan jalan di Malaysia. Laluan kami pada hari ini.....Dari MEDAN menuju TANJUNG PURA,perlu melepasi KOTA KUALA SIMPANG lokasi sarapan kami,LANGSA seterusnya LHOKSEUMAWE kami bersama bikers tempatan makan siang disitu,SIGLI lokasi terakhir sebelum sampai di BANDA ACEH.
www.ceritaku.m

Inilah pemandangan waktu siang di hadapan Hotel Diana,Banda Aceh. Bagi anda yang berhajat RIDE ke BANDA ACEH dari MEDAN....ada satu lagi route ride yang agak mencabar sejauh 778km atau 14 jam perjalanan. Anda perlu ke MEULABOH,JOHAN PAHLAWAN menerusi KAWAI, melalui TEUNOM,PANGA dan KUALA 1 sehingga mampir di BANDA ACEH. Pilihan di tangan anda....
www.ceritaku.m

Bersama Pengurus Hotel Diana untuk mendapatkan maklumat lokasi WISATA di Banda Aceh. Sebentar lagi nak ride lihat kesan tsunami yang melanda pada tanggal 26 Disember 2004 sekuat 9.2 skala Richter.

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home