45 ekor rm10 Udang celup tepung

www.ceritaku.my

Na......na.....na....Ganu kite! Assalamualaikum dari Trengganu akak bersiaran. Lama wei  dok mari derak aloh Ganu ni...banyok ngat pembaharuan. Mujur dop sesat. Ok...tulis bahasa melayu standard nanti ada yang minta gadis google terjemah....pilu lahhh... TIADA DALAM PERKHIDMATAN. Baca menu sedap di gambar....

www.ceritaku.my

Lokasinya akak terjah di tepi pantai Penarik,banyak deretan kedai yang ada di sepanjang pantai. Pilih saja yang menjadi rezeki perut kamu. Akak dan Abe Mat berhenti kedai ini. Kami bermotorsikal dari Kelantan ,jauh tau ke negeri jiran kami Trengganu. Panas akak redah semata-mata nak merasa kehebatan  udang celup tepung yang VIRAL itu. Iklan tertulis 45 ekor udang dengan harga rm10 /sepinggan. Jangan sesekali kalian tanya akak kira ke ,berapa ekor dalam pinggan tu! Tidaklah akak mengira...dik oiiii. 

www.ceritaku.my

Depan kedai ini ada buaian,masih boleh dicantikkan lagi dengan percikan cat yang warna terang untuk menjadi lokasi ini lebih VIRAL. Dan akak tidaklah bergambar di panas mentari itu. Nanti hitam kulitku yang sawo matang ini.

www.ceritaku.my

Ini gambar luar negeri...ialah akak duduk di Kelantan. Gambar ini diambil di Trengganu,Pantai Penarik....maknanya ia di luar negeri Kelantan....maaf lawak . Dihujung pantai atau ditanjungnya ada 2 buah rumah yang sangat cantik. Maaf tiada gambar,hak peribadi nak tahu cantik atau tidak kenalah datang sini.

www.ceritaku.my

Taraaaa....inilah uadang celup tepung yang VIRAL tu. Jangan kira dapat saja udang ini terus cicah dan kunyah serta telan. Puas hati. Datang dari jauh semata-mata nak telan udang.

www.ceritaku.my

Tak cukup dengan udang akak order pula ikan. Harga ikan bergantung pada saiz ikan itu. Ini harganya rm3 seekor. Ikan yang segar digoreng celup tepung dan makan pula dibawah pokok kelapa. Paling best Abe Mat bayar...sangat puas hati dan kenyang.





Bye ..hingga jumpa lagi.
Previous PostOlder Post Home

18 comments:

  1. Aduhaiiiiii...tak bleh tahan la tengok udang tu....bagai memanggil2 daku ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan time panas dan ranggup. Tak pandang dah orang lalu tepi.

      Delete
  2. Assalamualaikum Kak Mahh.. saya last singgah kedai tu tahun lepas musim candat sotong.. saja la nak try memang best la. Sotong, ikan dan udang celup tepung kami try..terbaik semuanya. alhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumsalam
      Inshaallah
      Kalau sempat cuti sekolah ni,boleh ke sana sekali lagi.

      Delete
  3. Nampak sedap dan menyelerakan patutler... viral kans

    Adoiii... jenuh gak nak kira udang saiz tu sampai 45 ekoq.

    Mrs. A biasa makan udang celup tepung yang dah dibuang kulit je...

    ReplyDelete
  4. sedapnyaaaa

    hii jom join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  5. Sedapnya, murah pulak tu.. makan pula kat tepi pantai memang best sangat kan..

    ReplyDelete
  6. If you purchased new antivirus and you have lost activation CD so this link is help of solving your problem kindly visit
    Norton Antivirus Setup

    ReplyDelete
  7. Friends We Can Bet You That Installing Router Would Never Take More Than 10 Minutes If You follow The Right Steps.
    Friends Installing Any Home Wireless Router Is Pretty Much Same Apart From 1-2 Steps. Having Said That We would like to Remind You That Doing Wrongful Installation Can Cost You Problems More Than You Can Imagine
    netgear router login

    ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen