Ride dengan Mohdi ke Songkla,Thailand

www.ceritaku.my

Assalamualaikum....buat semua pembaca. Semua sihat ke? Kena sihat untuk ceria sepanjang hari dan sedia untuk ride dengan kami. Trip perjalanan kali ini merupakan percutian yang tidak dirancang.Kenapa? Iyalah...Abe Mat...hello pada Mohdi dan bertanya khabar...rupanya si kawan kami ini sedang seronok test baby ER6  yang baru saja selesai servis 1000km pertama. Mereka suami isteri nak bercuti ke Koh Samui. Kami dah ke Koh Samui.Mohdi dan wife tidak mahir lagi jalan border dari Sungai Golok...ke Koh Samui,malah belum pernah melalui border Sungai Golok.Seperti biasa...kami sedia ride dengannya tetapi tak berjanji untuk ke Koh Samui....tengoklah kami nak hantar Mohdi hingga di mana??

www.ceritaku.my

Kami berjanji jumpa di Bandar Gua Musang...kerana Mohdi telah pun berada di Trengganu ada majlis perkahwinan saudara terdekat. Janji berjumpa pagi di Gua Musang dan dari Gombak kami bertolak ke Gua Musang,subuh di jalanan...sampai lebih kurang jam 7 pagi di hotel penginapan mereka. Singgah di Kuala Krai untuk sarapan pagi. Malah kami sempat singgah di rumah mak kami untuk beberapa urusan peribadi.Selesai saja terus masuk border.

www.ceritaku.my

Maklumlah motor baru ...lambat sikit urusan di kaunter imigresen. Kalau motor lama,rekod luar masuk Thai dah terlalu kerap.Rancangan kami nak bermalam di Songkla.

www.ceritaku.my

Laluan pilihan ialah ikut jalan air ...naik feri lah. Kami tak pernah try selalunya naik melintasi  jambatan saja.

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Tengoklah deretan motorsikal...hahaa terselit sebuah motor Malaysia.

www.ceritaku.my

Join kesibukan lalu-lintas Negara Gajah Putih.(ada tarikhlah...gambar ni,ooo...bulan jun lepas saya pun tak ingat dah)

www.ceritaku.my

Perkenalkan Encik Mohdi (nama Glamer) dan isterinya Diana. Rakan ride kami.Tapi kita jarang ride sama kan? ermmm bila nak ride lagi ni Mohdi?

www.ceritaku.my

Ini pula...uppss tak perlu perkenalkan...dah kenal kan!

www.ceritaku.my

2 Beradik....

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Dah dapat hotel di Songkla....apa lagi tadi pagi dah makan di Kuala Krai. Untuk dinner pula Mohdi ajak kami cuba steamboat...tak mahal hanya rm15/person. Murah kan? Makan lah hingga kenyang.


www.ceritaku.my

Menu ini sedap...tapi Ya Allah amat pedas....semua kata pedas...tetapi tetap makan juga sedap ,makan minum....PEDAS. Ini pun termasuk dalam pakej rm15 ni.

www.ceritaku.my

Sedia untuk dimasak.

www.ceritaku.my

Tukang masak dan makan kami.Seronok dapat makan banyak dan sedap pula.

www.ceritaku.my

Wajah ceria ....ketika ride dan nak check-out hotel Songkla. Kami hanya hantar mereka dua di Songkla saja.Mohdi dah tahu jalan seterusnya....

www.ceritaku.my

Berbincang laluan untuk Mohdi ke Koh Samui. Kami berpisah di sini kerana nak balik Kelate pula,ada kenduri tengahari nanti...Selamat jalan Mohdi dan Diana...nanti tahun 2013 kita ride lagi.THE END.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

15 comments:

  1. wah...bestnya.. teringin nak naik motor tu lah..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk tuan Boni...tiada bayaran kalau nak cuba duduk atas motor ni.

      Delete
  2. Kalau dah biasa ride mesti rindu nak buat lagi. Seronok kakak tengok:)

    ReplyDelete
  3. teringin jugak nak naik moto tu..hihi :)

    ReplyDelete
  4. Salam.. pertama kali singgah sini.. very adventurous..Che Mid folo ya..

    ReplyDelete
  5. wow R6... nice... dapat sebiji memang best.. konvoi lagi best.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belilah Tuan Melastik mampu,kita konvoi.

      Delete
  6. wah..teringin nya nk naik moto 2..menarik.. ^_^

    ReplyDelete
  7. makacih sebab sanggup turun dari KL untuk perturunkan ilmu....

    ReplyDelete

  8. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

  9. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen