Ride dengan Mohdi ke Songkla,Thailand

www.ceritaku.my

Assalamualaikum....buat semua pembaca. Semua sihat ke? Kena sihat untuk ceria sepanjang hari dan sedia untuk ride dengan kami. Trip perjalanan kali ini merupakan percutian yang tidak dirancang.Kenapa? Iyalah...Abe Mat...hello pada Mohdi dan bertanya khabar...rupanya si kawan kami ini sedang seronok test baby ER6  yang baru saja selesai servis 1000km pertama. Mereka suami isteri nak bercuti ke Koh Samui. Kami dah ke Koh Samui.Mohdi dan wife tidak mahir lagi jalan border dari Sungai Golok...ke Koh Samui,malah belum pernah melalui border Sungai Golok.Seperti biasa...kami sedia ride dengannya tetapi tak berjanji untuk ke Koh Samui....tengoklah kami nak hantar Mohdi hingga di mana??

www.ceritaku.my

Kami berjanji jumpa di Bandar Gua Musang...kerana Mohdi telah pun berada di Trengganu ada majlis perkahwinan saudara terdekat. Janji berjumpa pagi di Gua Musang dan dari Gombak kami bertolak ke Gua Musang,subuh di jalanan...sampai lebih kurang jam 7 pagi di hotel penginapan mereka. Singgah di Kuala Krai untuk sarapan pagi. Malah kami sempat singgah di rumah mak kami untuk beberapa urusan peribadi.Selesai saja terus masuk border.

www.ceritaku.my

Maklumlah motor baru ...lambat sikit urusan di kaunter imigresen. Kalau motor lama,rekod luar masuk Thai dah terlalu kerap.Rancangan kami nak bermalam di Songkla.

www.ceritaku.my

Laluan pilihan ialah ikut jalan air ...naik feri lah. Kami tak pernah try selalunya naik melintasi  jambatan saja.

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Tengoklah deretan motorsikal...hahaa terselit sebuah motor Malaysia.

www.ceritaku.my

Join kesibukan lalu-lintas Negara Gajah Putih.(ada tarikhlah...gambar ni,ooo...bulan jun lepas saya pun tak ingat dah)

www.ceritaku.my

Perkenalkan Encik Mohdi (nama Glamer) dan isterinya Diana. Rakan ride kami.Tapi kita jarang ride sama kan? ermmm bila nak ride lagi ni Mohdi?

www.ceritaku.my

Ini pula...uppss tak perlu perkenalkan...dah kenal kan!

www.ceritaku.my

2 Beradik....

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Dah dapat hotel di Songkla....apa lagi tadi pagi dah makan di Kuala Krai. Untuk dinner pula Mohdi ajak kami cuba steamboat...tak mahal hanya rm15/person. Murah kan? Makan lah hingga kenyang.


www.ceritaku.my

Menu ini sedap...tapi Ya Allah amat pedas....semua kata pedas...tetapi tetap makan juga sedap ,makan minum....PEDAS. Ini pun termasuk dalam pakej rm15 ni.

www.ceritaku.my

Sedia untuk dimasak.

www.ceritaku.my

Tukang masak dan makan kami.Seronok dapat makan banyak dan sedap pula.

www.ceritaku.my

Wajah ceria ....ketika ride dan nak check-out hotel Songkla. Kami hanya hantar mereka dua di Songkla saja.Mohdi dah tahu jalan seterusnya....

www.ceritaku.my

Berbincang laluan untuk Mohdi ke Koh Samui. Kami berpisah di sini kerana nak balik Kelate pula,ada kenduri tengahari nanti...Selamat jalan Mohdi dan Diana...nanti tahun 2013 kita ride lagi.THE END.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home