Pulau Pinang @ Pulau Mutiara

www.ceritaku.my

Percutian dari Koh Samui melarat hingga membawa kami meronda masuk Pulau Pinang. Di mana Pulau Pinang ni?...Mesti ramai dah sampai di Pulau Mutiara ini,atau kalau dulu di kenali sebagai Tanjung Bidara sebelum tersohor dengan nama Pulau Pinang.Jangan lupa memerhati keindahan Jambatan Pulau Pinang sepanjang 13.5 km.

www.ceritaku.my

Perjalanan ke sini tanpa sebarang perancangan....main terjah saja. Meninjau sekitar lokasi berdekatan sebab kami pun agak tergesa-gesa nak pulang ke Kelantan.Melalui The Ship yang cantik reka bentuknya...

www.ceritaku.my

Tak sempat nak meninjau lebih dekat lagi,lokasinya di Batu Feringhi. Kalau anda ke sini mesti perasan kerana terletak di tepi jalan utama.

www.ceritaku.my

Tak sah kalau sampai di Batu Ferringhi tak jejak kaki di pantai peranginan ini. Kena pula bayaran rm2 untuk parking. Bayar saja sebab kita dah parking.

www.ceritaku.my

Inilah antara kedai jualan peralatan untuk mandi-manda di pantai Batu Feringhi.Orang pun belum ramai lagi masa kami berada di sini,awal lagi...mungkin petang baru ramai.

www.ceritaku.my

Memang cantik dan bersih pantainya. Patutlah mat saleh ramai berkunjung ke sini.

www.ceritaku.my

Antara aktiviti pantai yang ditawarkan kepada pemain air di Batu Ferringhi.

www.ceritaku.my

Yang mana satu pilihan anda?

www.ceritaku.my

Menara ...untuk tujuan keselamatan. Ada 2 petugas- pengawal pantai ketika kami di sini.

www.ceritaku.my

Nampak sangat seronok keluarga itu bermain air.

www.ceritaku.my

Ada Kompleks Bayu Senja yang menyediakan pelbagai kedai makanan dan minuman kepada pengunjung ke Batu Ferringhi ini. (sila abaikan sampah...mungkin tercicir nak ambil).
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home