1 day trip to Koh Samui Part 3

www.ceritaku.my

Akhirnya sampai juga kami di Koh Samui,setelah menempuh perjalanan yang agak panjang hari ini.(Maaf,gambar kelabu faktor kekotoran di cermin depan kereta kami). Jom...kita lihat gambar seterusnya apa menarik di Koh Samui.

www.ceritaku.my

Upss...bukan nak panaskan suasana sekadar nak membuktikan bahawa Koh Samui merupakan lokasi pulau perangingan/pelancongan yang tersohor selepas Phuket.Sambil itu kami meninjau lokasi kedai makan tengahari...almaklum perut dah berirama ni...

www.ceritaku.my

Akhirnya jumpa juga kedai makan ....maklumlah 2 dara pingitan ini memang warga Kelantan Asli..perut mesti diisi dengan nasi baru kenyang.Bila kenyang,senyum pun panjang meleret.

www.ceritaku.my

Kedai makan yang kami singgah itu betul-betul bertentangan dengan  Bangkok Hospital. Sesiapa yang mahu ke Koh Samui,boleh cuba makan di sini.

www.ceritaku.my

Inilah kedai makan yang kami singgah.Senang untuk dicari sebab berada betul-betul di jalan utama.Selesai makan kami mencari lokasi penginapan pada awalnya. Oleh kerana harga hotel yang agak mahal kerana ramainya pelancong,akhirnya kami sepakat meronda sekeliling pulau dan pulang bermalam di Hat Yai.

www.ceritaku.my

Antara lokasi menarik yang kami kunjungi.

www.ceritaku.my
www.ceritaku.my
www.ceritaku.my
www.ceritaku.my
www.ceritaku.my
www.ceritaku.my

Urutan gambar di atas merupakan lokasi view point di Koh Samui. Pengunjung yang ke sini pasti mengunjungi tempat ini kerana ianya berada di laluan utama menuju ke hotel-hotel penginapan. Perlu kita ingat Koh Samui merupakan pulau peranginan... anda nak berada boleh bercuti dengan keluarga di sini. Sangat damai dan menyeronokkan.

www.ceritaku.my

Mila seperti biasa nak buat signal best...tapi jari pelunjuk yang terangkat.

www.ceritaku.my

Ini model talipon awam di Koh Samui. Talipon awam ini boleh menggunakan syiling dan kad untuk menghubungi teman-teman.Malaysia ada tak?...Dah lama tak guna talipon awam..hihii

www.ceritaku.my

Laluan viem point yang kami singgah...unik bukan,dengan jalan yang bertebing/berdinding batu besar.

www.ceritaku.my

Inilah gambar...laluan/jalan di Koh Samui. Kiri kanan merupakan kawasan kediaman penduduk.Penuh dengan pokok kelapa,maklumlah pulau.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home