Naik feri ke Cat Ba Island

www.ceritaku.my

Hari ini kami nak naik feri ke Cat Ba Island. Kami dah jumpa laluan pintas untuk ke terminal feri Cat Ba Island.Rupanya dekat sangat dengan lokasi hotel penginpanan kami.Dah sampai terminal feri,kena simpan motor di sini. Hanya penumpang saja naik feri....motor kami simpan berbayar di sini.

www.ceritaku.my

Tempat penyimpanan motor pun sangat dekat dengan terminal feri ke Cat Ba Island,jalan kaki 2 minit saja.

www.ceritaku.my

Ramai juga penumpang,Abe Mat tengah adjust beli fast ferry...ke Cat Ba Island. Pelancong Eropah pun ada.

www.ceritaku.my

Tiket dah dapat ..jom ikut kami jalan tepi-tepi terminal feri. Tak ada apa pun sebab lokasi tepi laut dan ini pula khas untuk bangunan terminal feri.Uppss...dah ada pengumuman..kami segera ke terminal feri.

www.ceritaku.my

Sambil-sambil tunggu check-in feri,jemput makan semua!

www.ceritaku.my

Inilah suasana dalam feri,tempat duduk boleh pilih.Kami pilih bahagian belakang berhampiran pintu keluar (senang nak lari kalau ada apa-apa kecemasan...syhh jangan cakap kat orang tau!)

www.ceritaku.my

Ini pula pemandangan penumpang atas deck feri.

www.ceritaku.my

Selamat tinggal Hai Phong.

www.ceritaku.my

Sempat lagi Abe Mat posing dengan topi ni...

www.ceritaku.my

Dari atas feri kami dapat lihat dengan jelas kesibukan bandar pelabuhan Hai Phong ini.

www.ceritaku.my

Lihat bandar pelabuhan Hai Phong yang kami tinggalkan.

www.ceritaku.my

Bergambar kenangan bersama pelajar universiti yang berasal dari Thailand.

www.ceritaku.my

Best juga posing,sebab semua sibuk dengan hal masing-masing.

www.ceritaku.my

Jaga laut tu...

www.ceritaku.my

Ramai juga penumpang yang duduk di deck atas,harap tak melebihi muatan.

www.ceritaku.my

Berhimpit antara satu sama lain janji cepat sampai...walaupun perjalanan feri ini menghampiri 2 jam. Agak membosankan kerana melihat laut saja.

www.ceritaku.my

Diam-diam dan sibuk posing bergambar akhirnya...tuuuu depan sana Pulau Cat Ba.

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

www.ceritaku.my

Dah jauh kami dari kesibukan bandar Hai Phong. Sekarang dah di Cat Ba Island....betul-betul terminal feri mendarat di Bandar Cat Ba....apa seterusnya selepas ini...???
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home