Islam Phuket

www.ceritaku.m

www.ceritaku.m

www.ceritaku.m

Sebenarnya ramai yang takut nak datang ke Thailand. Cubalah tanya kawan-kawan,pasti ramai yang melahirkan rasa takutnya. Takut ditembaklah,takut susah nak cari lokasi penginapanlah....takut nak dapatkan makanan halal pun ada. Tahukah ...pembaca sekalian selain nasi kita boleh makan buah-buahan juga janji ianya  boleh mengisi perut yang kosong itu. Tapi tak usahlah nak risau kalau berjalan di Phuket,kerana masyarakat Islam ramai di sini. Nak dapatkan makanan halal amat mudah.Bukan setakat mudah malah lebih sedap...! Sepanjang perjalanan ke Phuket kita pasti tidak akan terlepas pandang dengan deretan masjid atau surau antara satu kampung ke satu kampung yang lain.Cubalah lihat gambar diatas....betapa ramainya orang Islam di Phuket membeli makanan di pasar malam.Bukan setakat pembeli...penjual muslim pun ramai.

www.ceritaku.m

Gambar ini sekadar kenangan...teringat pada arwah Tok Ayah dulu bela haiwan ini untuk panjat pokok kelapa.Punyalah takut,sebab ia bila lapar je ...garang sangat,maklumlah lapar.Nak bagi ia makan kena hati-hati jangan pakai wangi-wangi nanti diterkamnya sebab ia terkeliru antara bau minyak wangi dengan bau badan kita.Anda ada tak pengalaman seperti saya?
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

6 comments:

  1. yes...dkna ada pengalaman tang tooottt atas pokok kelapa ;p

    ReplyDelete
  2. bestnye pergi thailand..

    saya mcm takot ke thailand..pasal perang sana sini..tapi ramai pulak je yang pergi mcm okay je..

    mungkin masuk dalam list holiday lah

    ReplyDelete
  3. sealu mengembara 2 org saja ka ..tak konvoi ramai2 ?

    ReplyDelete
  4. Mummy...perang/cetusan pemberontak hanya di lokasi tertentu saja.
    Khairul...kami kerap berdua ride tapi kadang-kala ada juga sertai kawan biker yang lain.

    ReplyDelete
  5. good info!x penah lagi masuk thailand ;)
    anyway, welcome to my blog :
    http://ridertayarbulat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. xpernah dekat dgn monyet..takut..hehe

    ciktom pernah pergi thailand ms darjah 6..best..rindu plk..

    tgk gmbr tue mcm kat malaysia la plk..

    ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen