Sa Pa @ Sapa

ceritaku.my

Akhirnya  inilah jalan terakhir menuju ke Sa Pa @ Sapa. Jejak juga kaki kami di Sapa. Seronok sangat apabila tiba di sini kerana inilah lokasi yang sering menjadi sebutan Abe Mat semenjak awal ride lagi.Sapa terletak di bahagian barat laut Vietnam dan dalam wilayah Lao Chai.


ceritaku.my

Ada beberapa etnik  minoriti yang ada di Sapa @ Sa Pa. Kami nak melihat etnik Hmong,etnik lain seperti Dao@ Yao,Bukti dan juga Pho Lu pun ada di sini.


ceritaku.my

Saya nak maklumkan pada pembaca sekalian,Sapa@ Sa Pa ini bersempadan dengan Negara Cina,dengan ketinggian 3142m dari aras laut...sejuk.!


ceritaku.my

Beriklim sedehana,bulan Mei-Ogos sering hujan. Kebetulan masa kami di sini hujan...sejuk sangat 3 lapis baju pun masih sejuk. Cuaca persekitaran masa tu memang berkabus...nanti saya upload buktinya. Untuk pengetahuan anda,,,sesekali salji akan turun juga di Sa Pa @ Sapa.


ceritaku.my

Inilah lokasi aras bawah penginapan kami di Sapa @ Sa Pa. Sabar ye....akan saya letak gambar persekitaran suasana di Sapa@ Sa Pa yang pasti anda akan teruja untuk ke SAPA @ SA PA.

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home