Rumah masyarakat Vietnam


Meneruskan perjalan ride ke Hanoi pula.Selamat tinggal Bac Ha.


Menarik juga pemandangan sepanjang perjalanan hari ini.


Tengok tu...ada rumah lah mesti best,hari-hari boleh mandi sungai.


Kayu-kayan ini bukan nak dibuang,semuanya akan digunakan untuk membuat pelbagai kraftangan kreatif mereka.


Simple je ...rumah kediaman mereka. Bukan mudah nak mendapatkan wang di sini.


Janji ada juga rumah sebagai tempat untuk berteduh dari hujan dan panas.

                                    





Setiap ruang tanah yang kosong tidak akan dibiarkan begitu saja,mereka akan menggunakannya sebaik mungkin.



Hidup yang simple berhampiran dengan lokasi kerja bagi memudahkan pergerakkan.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

8 comments:

  1. macam kat kawasan gua musang je nie

    ReplyDelete
  2. Salam Cikgu,
    Rumah yg beratap nipah dan dinding buluh tu best tapi kalau cucoh dik api, abissss! Cikgu tersenarai dlm entry Moh Kembara 19 March 2012, sbagai salah sorang pemenang sagujantung dlm contest Teka Stokin. Bak meh nama dan alamat sekali lagi, email dulu dah delete. Plse check the entry again. Thanx.

    ReplyDelete
  3. Kak Yong,terima kasih...nanti saya terjah entry itu lagi.

    ReplyDelete
  4. Sekolahnya pula berapa jauh la dari rumah
    Dah barang pasti mereka jalan kaki ke sekolah

    ReplyDelete
  5. reka bentuk yang unik.. terutama tingkap 2

    ReplyDelete
  6. unik2 nya umah diorg..mcm perkampungan asli pun ada..

    ReplyDelete
  7. Sekolah dengan rumah tak pasti berapa jaraknya...tapi memang jauhlah,sama ada mereka jalan kaki atau bermotorsikal.
    Sememangnya unik bentuk tingkap rumah mereka.

    ReplyDelete
  8. Kehidupan yang cukup sederhana...

    ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen