Bekalan ride


Kalau nak ke kebun selalunya kita bawa bekal,kami nak ride pun kena beli bekal.Ini saja makanan yang boleh kami makan...untuk perjalanan akan datang dah siap kami beli sardin tin untuk di makan dengan roti ini,buat tambah perisa.Biar sedap sikit.

Sabar je makcik ini menunggu saya membilang duit dong...maklumlah kena bayar 10ribu dong tu.Kaya makcik ni,pagi-pagi dah dapat 10ribu.Kisah menarik mengenai roti....pada kali pertama beli roti ini agak mahallah puas tawar tak diberinya.Tetapi bila sepulangnya kami beberapa hari kemudian (banyak harilah juga-seminggu rasanya selepas ini)dapat harga runtuh hanya 5ribu dong untuk 5 biji roti.Murah kan!
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

11 comments:

  1. wahh...nak ikut kekebun...makan roti hahahha

    ReplyDelete
  2. Salam Yong,

    Selain sardin, roti sedap gak makan dgn sambal bilis kan?

    ReplyDelete
  3. 10k dong tuuuu nombor besar tp nilai sikit hehe

    ReplyDelete
  4. As salam...saya baru terjumpa blog ni...kesah kesah yg menarik. Selalu juga saya berbasikal ke Hatyai dan Betong,Thailand. Bila bercerita Borneo Ride di area Sabah..masih terasa ngiang nye.
    Sedang menanti ER6N 2012. Dah bercadang utk touring seperti anda berdua.
    Nak tumpang tanya.."Side Box" tu order dari mana....

    ReplyDelete
  5. En. Estima,
    Boleh dapatkan di Givi...kami selalu membeli produk Givi di Jalan Ipoh, K L

    ReplyDelete
  6. long...roti apa nie nampak macam jagung hahahaaaa...

    sedap tak?? kalau makan nagn mushrom pon sodap kan :)

    psssttt...nak pinjam 10ribu nak bayar yuran sekolah :D

    ReplyDelete
  7. Roti perancis...makan dengan mushroom kira mewah sangatlah kalau di Hanoi ni,kami cicah sardin tin dan kadang-kadang cicah nescafe 3in1 saja...itu pun dah sedap.

    ReplyDelete
  8. eh.dah berwajah baru.. asyik jejalan yer akak ni..best gile

    ReplyDelete
  9. roti tu terdedah cenggitu je ke die jual?

    ReplyDelete
  10. kalau aku la
    tak larat nak bawa motor kalau hanya makan roti
    mesti nak bedal nasi gak

    ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen