Kami mencuba menu ini....di Jakarta


Kebiasaan bagi kami berdua bila berjalan ke lokasi baru atau ke tempat yang belum pernah kami kunjungi,perkara utama bila perut berkeroncong meminta bantuan. Kami akan mencuba sesuatu yang baru untuk dimakan. Lantas dipelawa oleh teman kami ini untuk mencuba gado-gado. Menurut teman kami,menu ini merupakan makanan utama pilihan masyarakat tempatan disini.Memang sedap...nasi disirami dengan kuah kacang.



Menu di gerai sebelah ini,sekadar menjadi santapan mata kami kerana gado-gado tadi terlalu banyak bagi saya hingga tidak dapat menghabiskannya. Sayang sekali tidak dapat merasai tempe goreng kesukaan saya...
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

9 comments:

  1. saya hanya pandai makan bakso je kalau pi indon, hak lain macam tak lepas tekak

    ReplyDelete
  2. akak, mcm best jer? perut dh lapar. pagi2 ini belum mkn lg kak. hahahaaa.. aduyai..

    ReplyDelete
  3. Aduhhhh...berliur tengok org tu buat rojak.. :)

    ReplyDelete
  4. Iman...bakpo sudah banyak di pasaran Malaysia...kita try yang baru
    Pen Merah...sedap,kalau perut bebetul lapar...hihiii
    Cathj...umpama rojak juga sebab kacang ditumbuk tu...

    ReplyDelete
  5. akak..lapa nye tgk entry akak ni:-)

    ReplyDelete
  6. Salam Cikgu,

    Gado-gado punya kuah akan2 pecal kan? Tapi Indonesia punya kalau boh keropok binjai tu sedap!

    ReplyDelete
  7. Kak Yong/Moh Kembara...betul kuahnya,seakan kuah pecal..memang sedap!
    Tiefazatie...pelik tapi benat..hihii

    ReplyDelete
  8. even sy ske mkn nasi himpit kuah kacang tp kalo buh kat nasik biasa, tak tertolan den. btui, kalo jenjln tmpt org sure nk try mknn depa yg unik n jarang or x penah rasa.

    ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen