Perjalanan ke Kerinci Part 3

www.ceritaku.my

Kami sekali lagi dibawa ke kedai makan untuk hidangan makan malam pula. Memang di luar jangkaan kami,sambutan yang dilakukan oleh group United Bikers ini. Sungguh meriah dan sangat mengalukan kedatangan kami ke lokasi mereka. Permisi ....dulu,kami mahu menikamati hidangan yang lazat ini. Lepas makan ini kami perlu ride untuk ke Kerinci,belum sampai lagi lokasi ride hari ini...


Akhirnya sampai juga kami ke Kerinci yang dingin/sejuk. Memang sejuk Kerinci kerana ianya berada di tengah antara ini ,disitulah letaknya Kerinci. Pelik juga pada mulanya kenapa cuaca di sini sejuk,tapi setelah tahu lokasinya barulah kami memahaminya. Sebelum masuk ke kedai Rey Nold,kami bergambar beramai-ramai dulu...


Inilah mama,adik, ayu (tunang-Rey Nold) dan pekerjanya. Hebat bukan! seorang anak muda yang bernama Rey Nold ini....Tahniah! Rey Nold anda berjaya dalam akademik dan menjadi kebanggaan mama...(psst..mama,selalu puji Rey Nold ketika kami berbual). Untuk pengetahuan anda keluarga sebelah mamanya tinggal di Kajang, Selangor. Mulanya saya agak pelik dan terkejut juga kerana mamanya amat memahami dan menuturkan beberapa peribahasa mudah yang selalu kita gunakan di Malaysia. Rupanya keluarga Rey Nold ada di Malaysia.

www.ceritaku.my

Sekali lagi kami dijamu dengan air teh boh botol,sambil berbual dan bertukar-tukar cerita sebelum kami berpisah untuk bermalam. Kami sekali lagi dihantar oleh group ini ke lokasi penginapan ....Selamat malam semua,esok nak ride lagi kami nak simpan tenaga untuk esok pula.



Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

7 comments:

  1. Happening la kak sb akak slalu travel. Sika saya bacanya. Sy mintak izin display blog akak kat blog saya.sbg friend list blog bley.

    ReplyDelete
  2. bestnya kak jadik biker ni! tetibe saya terasa nak belaja bwk moto lah!

    ReplyDelete
  3. Nazri Razra...
    Silakan..

    frometoyou...
    sweet black...cantik kan..hihii

    gadisBunga..
    Jom! kita ride sama-sama..

    ReplyDelete
  4. Udah lama tak naik motor, rasa takut pulak. Padahal bawa basikal laju beroffroad, OK je aduiiii ...

    ReplyDelete
  5. Azizan...
    Try dulu...boleh kot!

    ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen