Trans-Borneo Day 13 Bintulu again

www.ceritaku.my
www.ceritaku.my
Jarak antara Bintulu ke Kuching ialah sejauh 650km saja. Bintulu ke Miri atau Sibu dekat saja sekitar 215km.

www.ceritaku.my
Bintulu berkeluasan 7,220km persegi,luas juga bandar ini. Loji gas asli Malaysia iaitu LNG SDN. BHD lokasinya di Bintulu.

www.ceritaku.my
Tahukah anda?? Lapangan antarabangsa Bintulu memang HEBAT....Antara penerbangan antarabangsa yang dilakukan melalui laluan udara Bintulu ialah menuju terus ke lokasi Singapura, Hong Kong, Manila, Bangkok, dan Jakarta.

www.ceritaku.my
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

13 comments:

  1. Kak Comey.. ade pic makanan sanerr...?

    ReplyDelete
  2. wahhh....asyik jeles je ni....
    bestnye.....

    ReplyDelete
  3. waaa...jln2 lagi yea kak...next month saya akan ke tawau utk vacation!!..hihi..tak sabar lak..

    eh2..akak kat sarawak kan ke sabah?

    ReplyDelete
  4. bestnyer jln2...
    tmbah2 dpt nek moto beso..

    ReplyDelete
  5. kat kuala lumpur.

    ReplyDelete
  6. belum prnah sampai sarawak... sdng kumpul nak bli tiket ni:)

    ReplyDelete
  7. Salam, zmah. Jauh juga ya jarak Bintulu ke Kuching. Klu guna kereta, entah berapa kali sempat tertidur...:)

    ReplyDelete
  8. waa..mcam nak ikut jer...lawa lawa picca ni...

    ReplyDelete
  9. pergh bestnya dpat melancong jer

    ReplyDelete
  10. wahh!!! sarawak!!! seronoknya~ lain kali pergi ajak saya tao kak. ngee~

    ReplyDelete
  11. salam ziarah/...
    bestnya....blog kamu

    ayu minta izin..bubuh blog kamu dalam bloglist CR yer..

    ReplyDelete
  12. bilalah dapat menjejakkan kaki agaknya..

    ReplyDelete
  13. kalu nak round sarawak gune kerata mmg alamat nya tak habis lah..ehehehe..terlalu besar.

    ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen