Trans-Borneo Day 5- Ride Semporna Town

www.ceritaku.m Bersiar-siar di Semporna waktu petang amat menyeronokkan,ramai sungguh orang.

www.ceritaku.m Rasanya ramai yang tidak tahu,apa yang berada di sisi pemuda ini?Itulah ubi kayu yang telah diparut dan dimampatkan.

www.ceritaku.m Menurut maklumat yang saya perolehi,setiap petang akan ada pasar petang sebegini.

www.ceritaku.m Pelbagai jualan kita boleh dapati termasuk barangan basah seperti ikan.

www.ceritaku.m Ikan bilis disini agak besar...berbanding yang pernah saya jumpa di Semenanjung.

www.ceritaku.m Besar dan segar-segar ikan yang dijual...

www.ceritaku.m Sayur-sayuran pun kita boleh dapat disini.

www.ceritaku.m
www.ceritaku.m Abang Mat tekun mendengar cerita seorang penduduk tempatan.









Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

12 comments:

  1. Wah BESAR sangat ikan ikan tu! Mesti segar dan sedap!

    ReplyDelete
  2. Is it consider tourist place? Hmm... one day must try out there. Cheerios~

    ReplyDelete
  3. wah?? org sabah kah? atau melancong ke sabah? org pun org sabah!!! ^^

    ReplyDelete
  4. me penah g situ.... masa tue tgh pregnant.. nampak manga comel2 terus terliur.. huhuhu..

    ReplyDelete
  5. me penah g situ.... masa tue tgh pregnant.. nampak manga comel2 terus terliur.. huhuhu..

    ReplyDelete
  6. huhuhuh bestnyer sabah... ciklinn dgn incik laki sedang menabung utk kesana awal tahun depan nih.. hihihi

    ReplyDelete
  7. wohaaaa...!
    best nyer melancong.

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

    ReplyDelete
  9. sis, me penah ke pasar gaya, KK, lebih kurang di semporna la keadaannya, sayur yg fresh, tapi, tak pasan lak ade jual ikan2 atau tak, coz, org ramai sgt, so, terpaksa besarkan langkah...hahaha..

    ReplyDelete
  10. Girly..,Melmonica,Gadis,Student,Cute Mum,Ila,CikLin,Shazika,Bujang Susah dan Emme....berada di sini merupakan satu pengalaman yang amat menarik dan menyeronokkan...panjangkan langkah mengenali budaya RAKYAT MALAYSIA.

    ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen