Trans - Borneo - Day 3 - National Park,KK

www.ceritaku.my Pintu masuk National Park,Kota Kinabalu. Berkeluasan 754-sq km. Gunung Kinabalu is 4,095.2 metres is the highest mountain in Southeast Asia.

www.ceritaku.my Singgah kejab di pejabat nak tanya beberapa maklumat....sementara suami di pejabat,jom ikut saya layan persekitaran pejabat ni.

www.ceritaku.my Antara yang menarik di hadapan pejabat.

www.ceritaku.my Jangan lupa,baca peta.

www.ceritaku.my Melalui papan ini kita dapat meneroka seluruh National Park.

www.ceritaku.my Abang Mat dah keluar lah,jom jalan...

www.ceritaku.my www.ceritaku.my Beberapa gambar menarik di sekitar National Park.

www.ceritaku.my Bagi pejalan kaki,anda boleh berehat dan melepaskan lelah di sini.

www.ceritaku.my Kalau anda berminat ingin mengetahui National Park,sila klik di sini:
www.ceritaku.my Kebanyakkan pelancong asing akan berjalan kaki bersama tour guide.

www.ceritaku.my Apalah agaknya yang menarik minat mereka berdua?

www.ceritaku.my Anda yang memandu kenderaan perlu berhati-hati kerana laluannya yang sempit dan memerlukan tolak-ansur antara pemandu.

www.ceritaku.my Agak mencabar laluan yang sempit.

www.ceritaku.my Penat sangat,sampai terduduk pelancong tu...

www.ceritaku.my Laluan pendakian ke Gunung Kinabalu...bila lah nak mendaki ni??

www.ceritaku.my Selamat datang...jom ikut.

www.ceritaku.my
Agaknya bila nama kita nak tersenarai?

www.ceritaku.my Selalunya para pelancong akan berehat di sini sebelum mengambil gambar diatas.

www.ceritaku.my Pemandangan yang menarik.

www.ceritaku.my Pemandangan yang diambil dari pelantar National Park-jalan menuju Kota Kinabalu.

www.ceritaku.myAwan tebal,melindungi pemandangan Gunung Kinabalu.

www.ceritaku.my
www.ceritaku.my Laluan pelepasan pendaki Gunung Kinabalu.

www.ceritaku.my Tak nampak Gunung Kinabalu,awan masih tebal lagi.

www.ceritaku.my Di sini kita dapat meneliti laluan para pendaki Gunung Kinabalu.

www.ceritaku.my Pintu pelepasan para pendaki Gunung Kinabalu.

www.ceritaku.my Jom jalan, nak mendaki tak ada permit.

www.ceritaku.my Bergambar depan pejabat.

www.ceritaku.my Minta tolong kawan ambil gambar kami berdua. Teka siapa kawan kami?

www.ceritaku.my Kawan baru.....

www.ceritaku.my
www.ceritaku.my Sebelum bertolak ke Kundasang sempat lagi zoom beberapa gambar bunga.



Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 rajin tulis:

Post a Comment

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen