Trans-Borneo - Sabah Day 2 - Ride to Telok Sepanggar

www.ceritaku.my   Pagi lagi dah bangun bersiap-sedia nak berkumpul bersama biker Sabah. Sebelum berkumpul,pemandangan menarik tidak diabaikan. Mercu tanda kebanggaan Sabah,Universiti Malaysia Sabah.

www.ceritaku.my   Inilah suasana pagi dipersekitaran 1 Borneo,Mall terbesar dan tersohor di Sabah. Sepi tanpa bunyi,tunggulah jam 10.00 pagi,rasanya lot parking pun tak cukup.

www.ceritaku.my   Tak ketinggalan Tune Hotel yang begitu sinonim dengan Airasia. Sesiapa yang minat shopping rasanya lebih sesuai booking hotel ni,dekat dengan shopping mall. Oklah...speed motor pagi ni,agak slow dalam suasana santai bukannya jauh bandar KK ke 1 Borneo. Sampai aje di Shell tepi 1 Borneo,kami sarapan di McD....

www.ceritaku.my   Sambil sarapan jenguk kawan-kawan bikers Sabah dah mula sampai. Syoknya dalam ride ini ada pelbagai motor antaranya Honda,KLX,ER6 dan Sym. . .yang lain kita tengok gambar.

www.ceritaku.my   Bersedia untuk ride ke Telok Sepanggar,motor pun kena beratur. Paling utama dengar kata marshall keselamatan diutamakan.

www.ceritaku.my   Penunggang belakang kami pun dah sedia ni.....apa lagi kita tunggu arahan untuk bertolak,upps bacaan doa................AMIN. Semoga selamat perjalanan kami.


www.ceritaku.my
www.ceritaku.my
www.ceritaku.my   Jangan lupa bergerak mengikut peraturan jalanraya,yang penting peka dengan signal bikers dihadapan. Sempat lagi mengambil gambar ini setelah 3 kali cubaan gagal...gambar natural biker ini pun tak sedar gambarnya diambil secara candid.

www.ceritaku.my   Dah hampir dengan TLDM....

www.ceritaku.my
www.ceritaku.my   Bergerak perlahan menuju ke pintu masuk.

www.ceritaku.my   Kita dah sampai di pintu masuk....TUDM















Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home