Medan- Part 2

Mulanya ambil gambar ni nak buat kenangan ....bila tengok lawa juga gambar ni,saya ambil dari sudut atas jalan highway menuju ke Danau Toba.

Singgah kejap di Air Terjun SIPISO-PISO,tapi tak jalan ke sana kerana jaraknya agak jauh 1 km berjalan kaki dengan perjalanan menuruni bukit. Jadi keputusan diambil hanya posing dari atas aje..

Gambar kedua diambil untuk memuaskan hati melihat pemandangan cantik CiptaanNYA.

Lihatlah betapa cantiknya.....gambar pemandangan AIR TERJUN SIPISO-PISO yang saya rakamkan gambar dari lokasi parking kereta.


Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

3 comments:

  1. Pernah pergi Medan lama dulu, tapi tak ingat pulak pemandangan yang ni! air terjun dan teluk,menakjubkan!

    ReplyDelete
  2. danau toba memang cantik. tak puas kaau pergi setakat sehari jer...akak ada tengok batu tergantung kat situ..kata orang situ, batu tu adalah puteri yang telah disumpah oleh orang tuanya kerana menolak pinangan

    ReplyDelete

  3. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen