Vietnam-Lang Son Part 1

Gambar kedai di Lang Son yang diambil dari jauh....

Bacalah tulisan yang bawah tu...saya tak nampak nak terjemahkan,sendiri faham lah...

Bergambar dengan tokey yang jual jaket,siap try topi soldadu lagi..Katanya jaket kulit tak pasti lah kulit .....tapi saya tak beli pun hanya window shopping aje.

Taktik orang berniaga kita tak jenguk kedai dia,dia datang offer pada kita. Apa yang pasti di sini kebanyakkan barangan adalah dari China...nak apa cakap aje sampaikan periuk nasi,sudu buatan China pun ada.Camera pun ada buatan China lah...


Masa ni kami sedang survey nak tahu harga barangan dan nak buat perbandingan. Untuk pengetahuan anda dari sini (Lang Son) anda boleh terus ke Nanning (Guangxi,China) dengan hanya menaik keretapi sahaja. Maklumlah dah dekat dengan sempadan..jangan lupa Nanning di China merupakan salah satu daya tarikan pelancong asing untuk ke China...tarikan pemandangannya yang indah,faktor cuaca sejuk hujung tahun juga daya tarikan pelancong ke sini.




Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

1 comment:

  1. Guna bahasa apa bercakap dgn mereka...lasim cam laju je bercakap tu...

    ReplyDelete

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen