Cambodia-Killing Field

www.ceritaku.my
Kami bermalam di Sinh Cafe Hotel,yang terletak agak jauh dari kawasan kesibukan orang ramai.Semalam kami sampai melalui perjalanan darat di Phnom Penh,kami terus aje sewa pengangkutan awam untuk ke Killing Field. Tidak jauh dari tempat penginapan kami lebih kurang 17 km tapi akibat kesesakan lalu-lintas ianya mengambil masa selama 1/2 jam . Kami sampai di killing field jam 8.00 pagi waktu Phnom Penh.Mula-mula sila lihat peta diatas,secara kasar ianya memaparkan lokasi ziarah saya pada 2 Jun 2009. Tengok kat gambar tengkorak tu...nak pergi sana kejab lagi...


www.ceritaku.my Apa yang ada dalam memorial ini? Ianya mengandungi tengkorak yang disusun diatas rak-rak. Tengkorak ini adalah mangsa zaman Pol Pet dahulu.

www.ceritaku.my
Jika anda hendak masuk ke dalam,bagi yang ada lebihan wang USD bolehlah beli bunga tu...biasalah nak ziarah.

www.ceritaku.my
Tak percaya! zoom lah gambar ni....kan dah cakap tengkorak manusia yang dikumpul,sejarahnya anda baca mengenai zaman Pol Pet.







Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 rajin tulis:

Post a Comment

Terima kasih,kerana sudi meninggalkan komen